Za čebelarje razpisanih 216.000 evrov nepovratnih sredstev

Za čebelarje razpisanih 216.000 evrov nepovratnih sredstev

24. 12. 2020

3 0
Koristnost članka
3 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 21. 12. 2020, www.sta.si

Za čebelarje sta na voljo razpisa, katerih skupna višina nepovratnih sredstev znaša do 216.000 evrov. Gre za razpisa za oddajo vlog pri ukrepu tehnična pomoč čebelarjem in ukrepu racionalizacija sezonske selitve panjev.

Rok za oddajo vlog pri ukrepu tehnična pomoč čebelarjem in racionalizacija sezonske selitve panjev bo začel teči 6. januarja 2021 z začetkom ob 9. uri in bo trajal do 20. aprila 2021.

V okviru ukrepa tehnična pomoč čebelarjem se čebelarjem omogoča posodobitev čebelarstva, kar prispeva k izboljšanju stanja proizvodnje in trženja čebelarskih proizvodov ter s tem izboljšanje starostne strukture čebelarjev v Sloveniji.

V okviru ukrepa racionalizacija sezonske selitve panjev se čebelarjem omogoča sofinanciranje nakupa sredstev za prevoz čebel na pašo. Cilj te podpore je posodobitev sredstev za prevoz čebel na pašo in dvig konkurenčnosti čebelarjenja.

Vlagatelji so čebelarji, ki opravljajo čebelarsko dejavnost na ozemlju Slovenije ter izpolnjujejo predpisane pogoje za dodelitev sredstev, opredeljene v javnem razpisu.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj