Evropska sredstva za podjetniško usposabljanje v primorsko-notranjski in pomurski razvojni regiji

Evropska sredstva za podjetniško usposabljanje v primorsko-notranjski in pomurski razvojni regiji

18. 08. 2020

Vir in informacije: STA, 28. 7. 2020, www.sta.si

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitvi o finančni podpori za projekta Podjetno nad izzive v Primorsko-notranjski razvojni regiji in Podjetno nad izzive v Pomurski razvojni regiji. Za projekta v višini dobrih 1,4 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj več kot milijon evrov.

Gre za naslednja dva od skupno osmih projektov v okviru celovitega projekta Podjetno nad izzive, ki se bo izvajal na območju celotne Slovenije. Njegov namen je podjetniško usposabljanje oseb, ki želijo uresničiti podjetniško idejo.

Za spodbuditev podjetniške aktivnosti in uspešen razvoj poslovnih idej je namreč v prvi fazi potrebna vsebinska podpora, ki jo bodo udeležencem nudili notranji in zunanji mentorji, zunanji strokovnjaki ter podjetniki.

Projekt vključuje nudenje vsebinskih podpornih aktivnosti, s katerimi se skupinam udeležencev v obdobju štirih mesecev po njihovih navedbah zagotovi zaposlitev in podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in uresničijo lastne poslovne ideje.

Program usposabljanja udeležence vodi od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta ter jih celostno seznani z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu. Dodatno jim projekt omogoča uporabo fizične infrastrukture po principu deljenja delovnega prostora.

Za projekt Podjetno nad izzive v Primorsko-notranjski razvojni regiji v vrednosti 554.000 evrov bo evropski sklad prispeval 416.000 evrov. Projekt bo izvajala Regionalna razvojna agencija Zeleni kras.

Za projekt Podjetno nad izzive v Pomurski razvojni regiji v vrednosti 853.000 evrov bo evropski sklad prispeval 640.000 evrov. Projekt bo izvajal Razvojni center Murska Sobota.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj