Iščejo se eksperti na področju Industrije 4.0

Iščejo se eksperti na področju Industrije 4.0

04. 08. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 30. 7. 2020, www.gov.si

V okviru projekta HIA, financiranega s strani Evropske Komisije in katerega ob pomoči SRIP Tovarne Prihodnosti koordinira center TECOS, je objavljen razpis za mednarodno skupino ekspertov, kjer k prijavi vabijo strokovnjake s področja Industrije 4.0. To je prvi razpis od skupno treh, ki bodo objavljeni tekom projekta.

High Impact Action (HIA) je projekt, ki temelji na pilotiranju „transformativnega mehanizma“. Ta se osredotoča na razvoj fizične in virtualne platforme za demonstracijo in vodenje modularnih ter rekonfigurabilnih proizvodnih celic iz različnih panog. V svoji končni verziji bo ta zbirala vso opremo, vire, strokovno znanje ter ljudi iz širokega kroga organizacij (raziskovalne in tehnološke organizacije, centri odličnosti, MSP itd.), ki so specializirani za razvoj in uvajanje rešitev na področju Industrije 4.0.

V projektu bo aktivna 5-članska mednarodna ekspertna skupina, ki bo delovala kot evalvator pri 3. HIA razpisu za dodelitev vavčerjev 5 MSP podjetjem v skupni vrednosti 250.000 €. Hkrati bo skupina delovala kot recenzent končnega poročila projekta oz. specifikacij za beta verzijo omenjene platforme, katerega bo napisala skupina strokovnjakov znotraj centra SRIP ToP.

Razpisna dokumentacija je dostopna tukaj, rok za prijavo je 21. 8. 2020.

Za dodatne informacije pišite na e-naslov: simona.vernon@tecos.si oz. matic.erzen@ijs.si.

Projekt sofinancira Evropska Unija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj