Brezplačni seminar - »Priložnosti zelenega javnega naročanja za ponudnike«, Ljubljana

Brezplačni seminar - »Priložnosti zelenega javnega naročanja za ponudnike«, Ljubljana

30. 06. 2020

Datum: 7. julij 2020, od 9. do 13. ure

Kraj: v prostorih Trgovinske zbornice Slovenije, Dom gospodarstva (1. nadstropje / dvorana B), Dimičeva ulica 13, Ljubljana

Podjetja, ki že nastopate kot ponudnik blaga v javnem naročanju ali pa bi si o tem želeli pridobiti več informacij in razširiti znanje ter se seznaniti s ključnimi merili in dokumentacijo s področja zelenega javnega naročanja vabijo, da se udeležite brezplačnega seminarja z naslovom: »Priložnosti zelenega javnega naročanja za ponudnike«, ki bo potekal 7. julija 2020, v prostorih Trgovinske zbornice Slovenije, Dom gospodarstva (1. nadstropje / dvorana B), Dimičeva ulica 13, Ljubljana (parkirišče za obiskovalce: 1. klet).

V prvem delu seminarja bodo podane informacije splošnega značaja  o zelenem javnem naročanju, v drugem bolj praktičnem delu, pa bodo predstavljeni primeri in zahteve s področij:

  • elektronske opreme,
  • gradnje,
  • pohištva,
  • ogrevalnih naprav.  

Zeleno javno naročanje je naročanje, pri katerem naročnik v skladu z Uredbo o zelenem javnem naročanju naroča blago, storitve ali gradnje, ki imajo v primerjavi z običajnim blagom, storitvami in gradnjami v celotni življenjski dobi manjši vpliv na okolje in zagotavljajo varčevanje z naravnimi viri, materiali in energijo ter imajo enake ali boljše funkcionalnosti. Namen zelenega javnega naročanja je zmanjšati negativen vpliv na okolje z javnim naročanjem okoljsko manj obremenjujočega blaga, storitev in gradenj, izboljšati okoljske značilnosti obstoječe ponudbe in spodbujati razvoj okoljskih inovacij in krožno gospodarstvo.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj