Objavljen nov javni razpis za promocijo vodilnih turističnih destinacij

Objavljen nov javni razpis za promocijo vodilnih turističnih destinacij

24. 04. 2020

Vir in informacije: STAkrog, 10. 4. 2020, https://krog.sta.si/

Slovenska turistična organizacija (STO) je 10. aprila 2020 objavila nov javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letošnjem letu. Stari razpis so po izbruhu epidemije novega koronavirusa zaprli in pripravili novega, prilagojenega razmeram. Na voljo ostaja 1,2 milijona evrov.

Nov javni razpis predvideva nekaj ključnih sprememb, ki bodo vodilnim destinacijam omogočile učinkovitejše okrevanje na ciljnih trgih po normalizaciji razmer in ciljno usmerjeno promocijo, prilagojeno organizacijskim zmožnostim in novo zastavljenim strateškim poslovnim ciljem vsake destinacije.

Tako se je delež sofinanciranja povišal s 70 na 80 odstotkov, število rokov oddaje zahtevkov za izplačilo se je povečalo s kvartalnih na mesečne, podaljšan je rok za oddajo končnega zahtevka za izplačilo, in sicer do 15. decembra, povečan pa je tudi obseg upravičenih stroškov.

Vrednost razpisa ostaja nespremenjena pri 1,2 milijona evrov.

Novi roki za oddajo vlog so 24. april, 26. maj in 29. junij.

Namen javnega razpisa je krepitev promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije kot splošne promocije zaokroženega območja, ki ga vodilna destinacija pokriva. Sredstva financiranja morajo biti namensko porabljena zgolj z namenom izvedbe promocijskih aktivnosti v letu 2020.

Javni razpis bo kril del stroškov nadgradnje digitalnih orodij za upravljanje vodilnih destinacij, pripravljalne in izvedbene aktivnosti splošnega oglaševanja vodilnih destinacij v spletnih in klasičnih medijih, stroškov priprave in organizacije študijskih potovanj, stroškov priprave, oblikovanja in izvedbe projektov z vplivneži ter stroškov lastnih promocijskih tiskovin.

STO s spremembo razpisov prihaja na pomoč panogi, ki je zaradi covida-19 povsem obstala. Država naj bi več pomoči sektorju namenila v t. i. drugem zakonodajnem korona paketu.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj