Novo spletno orodje »SMeART«

Novo spletno orodje »SMeART«

03. 12. 2019

Vir in informacije: www.smeart.eu

Kot veste, je industrija 4.0 eno izmed ključnih, celo kritičnih področji sodobnega gospodarstva. Kljub temu izzivu pa MSP še vedno težko ustrezno prilagodijo svojo poslovne strategijo, infrastrukturo in kadrovske koncepte. To bi lahko bila usodna napaka, saj kot vidimo iz poslovnih razvojev v ZDA, na Kitajskem, na Japonskem, v Južni Koreji ali Indiji, bo prihodnost postala resničnost prej, kot smo si mislili!

Zato je 15 podjetij, zbornic in visokošolskih zavodov iz sedmih držav združilo moči z namenom, da bi evropska mala in srednja podjetja postala »smart« projekt EU (www.smeart.eu). Po treh letih obsežnih raziskovalno razvojnih aktivnosti lahko zagotovimo odgovore na naslednja pomembna vprašanja:

  • ... kako lahko podjetja sama ocenijo, če so dobro pripravljena na industrijo 4.0?

To lahko izveste s pomočjo brezplačnega orodja (Stress Test Tool) za MSP (mala ter srednje velika podjetja) https://smeart.ning.com/stresstesttool.

  • ... kako izmenjevati znanja na temo industrije 4.0 med podjetji in akademsko sfero oz. kako razviti inovativne rešitve?

Pridružite se brezplačnemu SMeART omrežju s trenutno več kot 200 člani! https://smeart.ning.com/.

  • ... kateri javni svetovalni centri o industriji 4.0 obstajajo v vašem območju?

Oglejte si EU kompas s pomembnimi kontakti iz vseh držav www.smeart.eu/en/results/eu-compass/.

  • ... kaj si druga evropska MSP mislijo o industriji 4.0 in kakšno podporo pričakujejo?

Poiščite osnovne informacije in vpogled v evropski študiji s 257 MSP www.smeart.eu/en/results/learning-and-business-consulting-needs.

  • ... kako lahko visokošolske ustanove podpirajo MSP pri pripravi na razvoj industrije 4.0 na strateški in operativni ravni?

V obsežnem priročniku lahko najdete informacije, pristope, pridobljene izkušnje in priporočila: www.smeart.eu/en/results/handbook-smeart/ (SLO verzija je v pripravi).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj