Podjetniški sklad s spodbudami za digitalno transformacijo malih podjetij

Podjetniški sklad s spodbudami za digitalno transformacijo malih podjetij

05. 11. 2019

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 18. 10. 2019, www.sta.si

Slovenski podjetniški sklad je 18. oktobra 2019 v Uradnem listu RS objavil razpis za spodbude za digitalno transformacijo malih in srednjih podjetij. Gre za razpis, ki bo odprt do septembra 2022 oz. do porabe sredstev. Teh bo za 12,4 milijona evrov, zagotovila pa naj bi podporo okoli 120 projektov.

Mikro, mala in srednje velika podjetja z najmanj petimi zaposlenimi bodo lahko pridobila nepovratna sredstva v višini od 30.000 do 100.000 evrov oz. bodo lahko sofinancirala upravičene stroške do največ 60 odstotkov, s pomočjo katerih si bodo lahko zagotovila tehnično opremljenost in digitalno transformacijo ključnih proizvodnih in poslovnih procesov.

Sofinancirala se bodo lahko podjetja, ki bodo uvajala digitalno transformacijo ključnih proizvodnih in poslovnih procesov ter tehnično opremljenost. Vloge bodo lahko oddala 18. novembra in 20. decembra za pridobitev sredstev v prihodnjem letu ter 1. aprila, 1. junija in 1. septembra v letih 2020 do 2022 za pridobitev sredstev v letu, ki sledi. Naložbo sofinancirata država in EU iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Sklad želi s tem razpisom spodbuditi rast in razvoj podprtih podjetij na osnovi vlaganj v uporabo digitalnega poslovanja v svojih dobaviteljskih ali prodajnih verigah, dviga upravljalskih zmogljivosti, vpeljave digitalnih poslovnih modelov, izvedbe investicij za namene digitalne preobrazbe v proizvodnjo in poslovanje podprtih podjetij ter povečanja dodane vrednosti na zaposlenega v podprtih podjetjih.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj