Gospodarsko arhitekturni forum - »Inovativna raba lesa v arhitekturi«, Ljubljana

Gospodarsko arhitekturni forum - »Inovativna raba lesa v arhitekturi«, Ljubljana

01. 10. 2019

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 9. oktober 2019, ob 14.30 uri

Kraj: Mesto oblikovanja Slovenije, Dunajska cesta 123, Ljubljana

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji vabita na Gospodarsko-arhitekturni forum na temo lesenih interierjev.

Uporaba lesa pri oblikovanju interierja spremlja človeka že od nekdaj. V zadnjem času, vzporedno z rastjo zavedanja o nujni skrbi za okolje, o trajnostnem razvoju, o uporabi obnovljivih virov energije in krožnem gospodarstvu, je les postal nujen in tudi izjemno priljubljen material. Izkazal se je za vsestransko uporabnega, tako z materialnega kot z nematerialnega vidika, saj omogoča številne inovativne rešitve in obenem vpliva na človekovo dobro počutje.

Ugledni tuji predavatelji bodo na predavanjih predstavili svoje izkušnje in projekte, ki jih odlikuje inovativna uporaba lesa v oblikovanju interierjev. Projekti odražajo skrb za okolje in pogled v prihodnost ter združujejo tradicionalna lokalna znanja s sodobnimi praksami.

Arhitekti bodo predstavili načine, kako uskladiti želje naročnika, zahteve okolja, zakonodajo, tehnološke omejitve in zamisli avtorjev ter jih združiti v prijetne, uporabne, ekonomične in estetsko dovršene prostore.

Predavatelji:

  • Karolina Falladová, ASGK DESIGN, Češka
  • Ferdinand Salzmann, ATELIER ST, Nemčija
  • Attila Béres, BÉRES ARCHITECTS, Madžarska
  • Alexandra Stingl-Enge, STINGL-ENGE ARCHITECTEN, Avstrija
  • Susanna Wagner, LICHBLAUWAGNER ARCHITEKTEN, Nemčija
  • Paolo Didonè, Devvy Comacchio, DIDONÈ COMACCHIO ARCHITECTS, Italija

Kuratorka: Mateja Panter

Program predavanja: 

14.00 - 14.30

Registracija udeležencev

14.30 - 14.35

Pozdravni nagovor 

14.35 - 16.30

Predavanja tujih arhitektov

Kontaktne mize:

16.30 - 17.30 

Individualni poslovni sestanki izbranih slovenskih lesarskih podjetij s tujimi arhitekti

KONTAKTNE MIZE NA GOSPODARSKO ARHITEKTURNEM FORUMU S TUJIMI ARHITEKTI

Kontaktne mize na Gospodarsko arhitekturnem forumu so organizirani individualni pogovori z gostujočimi arhitekti, avtorji arhitekturnih projektov, kjer igra les ključno vlogo. So priložnost za slovenska lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov. Število udeležencev je omejeno. Dodatne informacije in prijave: Zmago Novak, GSM: 041 669119. 

Dodatne informacije in prijave

Gospodarsko arhitekturni forum je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije - Direktorat za lesarstvo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj