Brezplačna delavnica - »DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP v praksi«, Novo mesto

Brezplačna delavnica - »DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP v praksi«, Novo mesto

04. 06. 2019

Datum: 11. junij 2019, od 16.00 do 18.15 ure

Kraj: predavalnica OOZ Novo mesto, Foersterjeva ulica 10, Novo mesto

Komu je izobraževanje namenjeno:

Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe  (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higien živil, pridobljeno s strokovno izobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse.

Vsebina:

  1. Kaj je HACCP  in kaj so spremljajoči higienski programi
  2. Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
  3. HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
  4. Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih)
  5. Uredba o blažilnih ukrepih za zmanjševanje akrilamida v živilih
  6. Pravilnik o največji dovoljeni vsebnosti transmaščobnih kislin
  7. Vodenje HACCP dokumentacije
  8. Obisk inšpektorja Uprave za varno hrano: kaj moramo urediti

Delavnica bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in bo prilagojena udeležencem.

Več o delavnici

Predavateljica: Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgoletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.

Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna.

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

Prijave: Prijavite se lahko do petka, 7. 6. 2019 preko spletne prijavnice. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.

Dodatne informacije: Kontaktna oseba: Breda Koncilja, GSM: 051 422 580, e-pošta: breda.koncilja@ozs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj