Prva slovenska konferenca posvečena VR/AR tehnologijam ter otvoritev VR/AR/MR laboratorija za vse navdušence tehnologij prihodnosti, Ljubljana

Prva slovenska konferenca posvečena VR/AR tehnologijam ter otvoritev VR/AR/MR laboratorija za vse navdušence tehnologij prihodnosti, Ljubljana

19. 03. 2019

Datum: 21. marec 2019

Kraj: Tehnološki park Ljubljana

Tehnološki park Ljubljana v četrtek, 21. marca 2019 vabi na prvo slovensko konferenco, posvečeno VR/AR tehnologijam ter otvoritev VR/AR/MR laboratorija za vse navdušence tehnologij prihodnosti!

Po ocenah svetovnih tehnoloških analitikov bo virtualna in obogatena resničnost v bližnji prihodnosti predstavljala to, kar trenutno pomeni spletna stran za podjetja. Rešitve s tega področja že sedaj dosegajo več milijard EUR letnega prometa, do leta 2020 pa naj bi se po projekcijah v panogi obrnilo že več kot 120 milijard EUR.

VR/AR LABORATORIJ

V laboratoriju vas bodo strokovnjaki, študentje in start-upi seznanili z najnovejšimi tehnologijami ter poskrbeli za testiranje in razvoj idej s področja virtualne in obogatene resničnosti. Laboratorij bo predstavljal stičišče za slovenske VR/AR tehnologije in bo vključeval vse akterje s tega področja. Vzpostavili bomo povezavo med fakultetami, raziskovalnimi organizacijami, podjetji in ostalo javnostjo, ki deluje v smeri razvoja te tehnologije.

VR/AR LAB bo podjetjem omogočal razvoj produktov in idej s področja virtualne in obogatene resničnosti. Poleg potrebne infrastrukture in opreme laboratorija, bo podjetjem na voljo tudi mentorska pomoč priznanih strokovnjakov.

Otvoritev laboratorija bo potekala v četrtek, 21. marca 2019, ob 11.30 uri v Tehnološkem parku Ljubljana (3. nadstropje stavbe C2, Tehnološki park 20).

VR/AR KONFERENCA

Prva slovenska VR/AR konferenca bo potekala v četrtek, 21. marca 2019, med 9. in 17. uro v Tehnološkem parku Ljubljana (pritličje stavbe B, Tehnološki park 19).

Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah bodo nastopili največji strokovnjaki in eksperti s področja virtualne in obogatene resničnosti v Sloveniji.

Konferenca bo:

  • osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih odprtega inoviranja ter uporabe VR/AR tehnologij v Sloveniji in v svetu,
  • predstavila aktualno VR/AR sceno in povezala deležnike slovenskega VR/AR ekosistema,
  • pokazala primere dobrih praks odprtega inoviranja, digitalne transformacije in prenosa VR/AR idej v podjetništvo in industrijo,
  • prikazala možnosti sodelovanja ter vzpostavitev sistema lokalnih inovacijskih centrov (living and innovation HUB-ov), med Slovenijo in državami Mediterana ter
  • predstavila možnosti za pridobitev podpore in vavčerjev za podjetja, ki delujejo na področju VR/AR oz. digitalne transformacije.

Celoten program je na voljo na spletni povezavi.

Udeležba na konferenci in preizkus novih tehnologij v VR/AR laboratoriju sta brezplačna, vendar se je potrebno predhodno prijaviti na spletni povezavi.

Več o dogodku

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj