Seznam Subjektov inovativnega okolja (SIO)

Seznam Subjektov inovativnega okolja (SIO)

Za vas smo pripravili seznam izvajalcev Subjektov inovativnega okolja (SIO), ki so bili izbrani v okviru razpisa.


ABC Accelerator, razvoj startupov in mladih podjetij, d. o. o.

ABC Accelerator je bil zasnovan leta 2014 z idejo, da bi podpiral prenos inovacij v podjetništvo. Poslanstvo ABC Acceleratorja je biti most in strateška stična točka za inovacije in naložbe za celotno regijo ter tudi globalno. ABC Accelerator deluje kot zasebni pospeševalnik, ki je namenjen izbiri najboljših start-up podjetij iz regije Jugovzhodne Evrope (in izven nje), ki jim pomaga preizkusiti lastne izdelke, razviti ustrezen poslovni model, razširiti poslovanje ter jih povezati s svojo mrežo vlagateljev in korporacij.

 

Z močnim akademskim, partnerskim in ekipnim sodelovanjem ima ABC Accelerator neposredni dostop do svetovnih trgov in finančnih institucij - investitorjev v Evropi in drugje po svetu. Na osnovi takšnega sodelovanja lahko ABC svojim start-upom ponudi zelo široko mrežo in edinstven dostop do potencialnih strank.

 

ABC Accelerator je pravo mesto za rast podjetja. Nudijo različne možnosti razvoja na poslovni poti, program (izobraževanja, mentorstva) ter veliko prostora za ustvarjanje idej in poznanstev.

SIO

 

ABC Accelerator, d. o. o.

 

Ameriška ulica 2, Ljubljana

 

Spletna stran: https://abc-accelerator.com/

Kontaktna oseba

 

Sara Bezjak

 

E-naslov: sara.bezjak@abc-accelerator.com

 

Telefon: T: +386 51 305 827


BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj

Kovačnica - podjetniški inkubator Kranj je skupnost, ki podjetnikom iz širšega področja Gorenjske nudi vse potrebno za hiter, učinkovit in cenovno ugoden vstop v svet podjetništva. Je osrednja podjetniško podporna organizacija na Gorenjskem.

 

Delujejo na osnovi različnih projektov in programov, individualnega brezplačnega mentorskega programa in ekspertnega svetovanja, s pomočjo pri prijavah na razpise in splošnim informiranjem, s kontakti s potencialnimi investitorji, z nešteto dogodki in delavnicami, ogledi dobrih praks in organizacijo različnih specializiranih programov inkubiranja za gorenjske podjetnike.

 

Potencialnim in obstoječim podjetnikom ponujajo tudi ugoden najem sodelavnega prostora ali pisarne v coworkingu Kovačnica.

SIO

 

Kovačnica

 

Župančičeva ulica 22, 4000 Kranj

 

Spletna stran: https://kovacnica.si

Kontaktna oseba

 

 

Nives Justin

 

E-naslov: nives.justin@bsc-kranj.si

 

Tel: (04) 281 72 47


ERUDIO HUB, inovativno poslovno okolje, d. o. o.

Želje in potrebe po vzpostavitvi podpornega okolja so se nakazovale že nekaj časa pred ustanovitvijo. Povezovanje dijakov, študentov, akademskega sveta in drugih posameznikov, ki si želijo le vpogleda v podjetniško/inovativno okolje ali pa čutijo potrebo po ustvarjanju idej in novih rešitev, se je realiziralo leta 2015, ko je ERUDIO HUB ugledal luč sveta.

 

ERUDIO HUB nudi predvsem podporo v obliki različnih storitev, ki je namenjena tako tistim, ki se prvič podajajo v svet podjetništva, kot tudi bolj izkušenim ter že uspešnim podjetnikom in podjetjem, ki razvijajo nov, inovativen izdelek ali storitev.

 

Svojim inkubirancem v času inkubacije v program SIO ERUDIO-HUB nudijo tudi brezplačen najem poslovnih prostorov in uporabe druge infrastrukture ter pomoč izkušenih mentorjev in strokovnjakov, ki pomagajo usmerjati pri razvoju izdelka, storitve in poslovnega modela. A ne samo to, dajejo tudi moralno podporo, spodbujajo, ko posameznik ali podjetniška ekipa trči ob nepredvideno oviro. Predstavljajo vse v enem: prijatelja, podpornika, mentorja in kritika, vse tisto, kar nekdo potrebuje, da ob vseh ovirah v podjetniškem svetu ne obupa. Četudi jim s prvo idejo ne uspe, da ne obupajo in se ponovno lotijo razvoja nove ideje, vse, dokler jim naposled ne uspe.

SIO

 

   

ERUDIO HUB

 

Litostrojska 40, 1000 Ljubljana

 

Spletna stran: www.erudiohub.com

Kontaktna oseba

 

 

Ksenija Kaloper

 

E-naslov: office@erudiohub.com

 

Tel: 064 235 300


Inkubator GEA College, podjetniško in poslovno svetovanje, d. o. o.

Inkubator GEA College je podporno okolje, ki posameznikom, mladim podjetjem in start-up-ovcem pomaga zagnati podjetje in pospešiti njihovo rast. Ustanovljen je bil z namenom nudenja mentorske pomoči podjetjem v začetni fazi ter za podporo v razvoju in rasti že obstoječim podjetjem. Spodbuja in promovira podjetniško kulturo in ustvarjanje novih inovativnih idej, z osredotočenostjo na študente, mlade diplomante in tudi druge posameznike. V Inkubatorju GEA College izbirajo tiste inovativne podjetniške ideje, ki so tržno usmerjene in pripravljene za vstop na trg.

 

Inkubirancem nudijo brezplačno:

 • 20-70 ur mentoriranja 1 na 1. To pomeni, da z mentorjem, ki jih bo ves čas usmerjal in nudil pomoč pri razvoju poslovanja, začnejo z dejavnim razvojem svojega podjetja,
 • svojo prvo pisarno v coworking prostoru,
 • prostor za sestanke,
 • mreženje (spoznajo svoje poslovne partnerje),
 • možnost sodelovanja z zunanjimi podjetniškimi strokovnjaki z različnih področij,
 • dostop do zelo dobro založene knjižnice,
 • dostop do čajne kuhinje,
 • povečano možnost za uspeh :).

SIO

 

 Gea College

Inkubator GEA College d. o. o.

 

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana

 

Spletna stran: https://gea-college.si/inkubator-gea-college/

Kontaktna oseba

 

Aleša Mihelič

 

E-naslov: alesa.mihelic@gea-college.si

 

Tel: 040 371 173


Inkubator savinjske regije, d. o. o.

Inkubator Savinjske regije pri svojem delovanju združuje podjetniške talente, posameznike z idejo in željo doseči nekaj več, start-upe, hitro rastoča podjetja ter dijake in študente. Skozi svojo mrežo jih povezujemo z zunanjimi partnerji že od leta 2013.

 

Prostori podjetniškega inkubatorja so na voljo 24 ur na dan, coworking prostor zasedajo posamezniki, pisarne so namenjene večjim ekipam. Inkubator nudi prostor za druženje podobno mislečim, ki si na rednih »founders meetingih« izmenjujejo izkušnje in znanje, ki skupaj tvorijo nove ideje. Podjetniško skupnost sestavljajo uspešna start-up podjetja, s svojim znanjem pomagajo tistim, ki se na to pot šele podajajo.

 

Programi, ki jih ponuja inkubator, so vsebinsko polni in zanimivi za širšo množico. Člani inkubatorja imajo možnost udeležbe na različnih delavnicah, predavanjih, svetovanjih, prav tako sta jim na voljo Foto in Podcast studio.

SIO

 

 Inkubator savinsjke regije

Inkubator Savinjske regije, d. o. o.

 

Mariborska cesta 7, 3000 Celje

 

Spletna stran: www.inkubatorsr.si

Kontaktna oseba

 

Saša Lavrič

 

E-naslov: info@inkubatorsr.si

 

Tel: 040 662 266


Inkubator, d.o.o., ekonomske, organizacijske in tehnološke storitve, Sežana

Inkubator Sežana od leta 1991 s svojimi storitvami podpira podjetništvo ter razvoj v lokalnem in regionalnem okolju ter gradi inovativen podjetniški ekosistem. Zaradi dolgoletne tradicije, dobro zasnovanih in trdnih temeljev na področju podpore podjetjem, poznavanja start-up scene, sodobno urejenih poslovnih in proizvodnih prostorov, odličnih logističnih povezav, bližine tako Italije kakor tudi Hrvaške je priljubljeno stičišče tako slovenskih kot tujih podjetnikov, ki ustvarjajo nova delovna mesta v regiji.

 

Skupnost v inkubatorju tvorijo člani, ki štejejo več kot 50 podjetij in delujejo na različnih področjih, mentorji in zunanji strokovnjaki ter notranji strokovnjaki – zaposleni. Slednji so organizirani v dva oddelka:

 

 • Podjetniški oddelek nudi podporo inovativnim potencialnim podjetnikom pri razvoju poslovne ideje in zagonu podjetja. Zagonskim podjetjem svetuje pri razvoju novih poslovnih modelov in prodoru na nova tržišča. Kot član mreže EBN podjetjem pomaga pri internacionalizaciji poslovanja.
 • Izobraževalno-razvojno središče zagotavlja infrastrukturne pogoje študija na Višji strokovni šoli Srečka Kosovela Sežana ter identificira podjetne študente. Deluje kot središče za kraški kamen ter skrbi za ohranjanje, širjenje znanja in vedenja o kamniti kulturni dediščini.

SIO

 

Inkubator Sežana

Inkubator, d.o.o.

 

 

Kraška ulica 2, 6210 Sežana

 

Spletna stran: https://inkubator.si/

Kontaktna oseba

 

 

Maja Cergol Lipnik

  

E-pošta: info@inkubator.si

 

Telefon: (05) 7313 500


Inštitut za raziskovanje podjetništva Tovarna podjemov Maribor

Tovarna podjemov spodbuja in podpira podjetniške ambicije, da bi pospešila gospodarski razvoj ter sprostila inovacijski potencial študentov, raziskovalcev in drugih inovativnih posameznikov.

 

Tovarna podjemov je pomemben element inovacijskega ekosistema Univerze v Mariboru INNOVUM. Mednarodne povezave in učenje od najboljših mentorjev omogočajo prek konference PODIM, ki jo uvrščajo med 30 najboljših tehnoloških in start-up dogodkov v Evropi.    

 

S svojimi dejavnostmi podpirajo ambiciozne start-upe in podjetniške skupine.

 

Nudijo jim:

 

 • pomoč pri presoji poslovne ideje ter mentorstvo pri opredelitvi in ovrednotenju ključnih elementov poslovnega modela;
 • svetovanje pri pridobivanju nepovratnih sredstev za zagon, rast in razvoj podjetja;
 • svetovanje pri vstopu na trg in promociji podjetja;
 • vključitev v mentorske in svetovalne programe z različnih poslovnih področij ter izobraževalne dogodke;
 • podporo pri globalni rasti in iskanju večjih investicij z močnimi mednarodnimi povezavami;
 • vključitev v Start:up Maribor Founders Klub, ki je platforma za neformalna druženja podjetnikov, z namenom mreženja, izmenjevanja podjetniških izkušenj in stikov;
 • možnost »coworking« uporabe pisarne ali delovnega mesta. Prostori v središču mesta Maribor, z optičnim internetom in vso drugo potrebno infrastrukturo so idealen prostor in okolje za zagon start-upa.

SIO

 

Tovarna podjemov

 

Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor

 

Splet: www.startupmaribor.si

 

Kontaktna oseba

 

Nataša Rus

 

E-naslov: natasa.rus@tovarnapodjemov.org

 

Telefon: (02) 229 4 270

 


Katapult, družba za spodbujanje podjetništva, d. o. o.

Podjetniški pospeševalnik Katapult iz Trbovelj je inovativno okolje, ki nudi podporo podjetjem v vseh fazah rasti. Podjetnike podprejo z znanjem in povezavami, ne le z domačimi, temveč tudi s priznanimi tujimi mentorji in predavatelji. V Katapultu deluje tudi močna skupnost različnih (visokotehnoloških) podjetij, ki si med seboj pomagajo.

 

Katapult nudi storitve in svetovanja na področju računovodstva, administracije, revizije in prava. Ima odlično infrastrukturo: proizvodne in poslovne prostore, pisarne, sejno in konferenčno sobo, co-working ter tudi prenočitvene kapacitete in kotičke za druženje.

 

Kot specializirani podjetniški pospeševalnik za strojno opremo pomagajo podjetnikom pri razvoju izdelkov, prototipiranju in testiranju. Izvajajo tudi program MOZAIK PODJETNOSTI, kjer brez nepotrebne teorije in le s praktičnimi napotki ter znanjem vodijo pri polaganju kamenčkov v mozaik podjetne zgodbe uspeha.

SIO

 

KATAPULT, družba za spodbujanje podjetništva, d. o. o.

 

Gabrsko 12, 1420 Trbovlje

 

Splet: http://katapult.si

Kontaktna oseba

 

Olga Knez

 

E-pošta: olga.knez@katapult.si

 

Telefon: (03) 56 12 420 

Ljubljanski univerzitetni inkubator, d. o. o.

Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) je namenjen start-upom v zgodnji fazi razvoja, predvsem se osredotoča na start-upe iz akademskega okolja Univerze v Ljubljani (študenti, raziskovalci, diplomanti). Start-upom nudi podporo od zametka ideje do uspešnih korakov na trgu.

 

Nadobudne start-upovce brezplačno opremijo z informacijami, znanjem, coachingom in mentorstvom ter pomočjo pri iskanju prvih investicij. Nudijo pisarne in skupnost, ki je ključna pri razvoju odličnih start-upov. Poleg tematskih dogodkov za svoje člane organizirajo tudi interne dogodke, ki omogočajo dodatno mreženje in nove ideje.

 

LUI-jev program za start-upe obsega dve stopnji: predinkubacija je namenjena posameznikom ali ekipam v fazi razvijanja poslovne ideje. Traja največ eno leto, zaključi pa se z ustanovitvijo podjetja. Podjetja vstopijo v fazo inkubacije, ki traja do treh let, kjer gradijo dobre temelje za uspešno rast, iščejo možnosti vstopa v pospeševalnike ali pridobitve investitorjev. Med najvidnejšimi LUI-jevi alumni so: Zemanta, Red Orbit, Beeping, Doctrina, Optiprint, Mesi, Visionect.

SIO

 

Ljubljanski univerzitetni inkubator

 

Vojkova cesta 63, 1000 Ljubljana

 

Splet: www.lui.si

Kontaktna oseba

 

Kaja Kuštrin

 

E-naslov: info@lui.uni-lj.si

 

Telefon: (01) 620 34 80

Mrežni podjetniški inkubator Vrelec d. o. o.

Mrežni podjetniški inkubator Vrelec je institucija inovativnega podjetniškega okolja, katere namen je spodbujanje posameznikov s podjetniško idejo in mladih podjetij ter ustanovitev in razvoj mladih podjetij.

 

S svojimi dejavnostmi podpira ambiciozne potencialne podjetnike, ki želijo ustanoviti lastno podjetje, in že ustanovljena mlada podjetja. Nudi jim:

 

 • svetovanje in informiranje na podjetniški poti,
 • mentoriranje in strokovno svetovanje,
 • pomoč pri pripravi poslovnega načrta,
 • podjetniško svetovanje s področja računovodstva, financ, davkov, prava, marketinga in internacionalizacije,
 • izobraževanja na številnih tematskih področjih,
 • ugoden najem proizvodnih in pisarniških prostorov za novoustanovljena podjetja ter posameznike, ki se vključujejo v inkubator, vključno s co-workingom, uporabo konferenčnih sob, in sicer na dveh lokacijah v Rogaški Slatini,
 • pomoč pri pridobivanju povratnih in nepovratnih sredstev ter organizaciji dogodkov,
 • povezovanje z gospodarskimi subjekti, institucijami znanja in podpornega okolja podjetništva v Sloveniji in tujini.

SIO

 

Mrežni podjetniški inkubator Vrelec

 

Prvomajska ulica 35, 3250 Rogaška Slatina

 

PC Vrelec, Celjska cesta 30, 3250 Rogaška Slatina

 

Spletna stran: www.inkubator-rs.si

Kontaktna oseba

 

Branka Aralica

 

e-naslov: info@inkubator-rs.si

 

Telefon: (03) 6202 600


Podjetniški inkubator Kočevje, javni zavod za podjetništvo, izobraževanje in druge dejavnosti

V podjetniškem inkubatorju Kočevje verjamejo, da so inkubator ljudje, tako zaposleni kot njihovi inkubiranci in predinkubiranci. Nudijo celovite storitvene in finančne podpore za razvoj, zagon in rast novih podjetij, hkrati pa spodbujajo socialno in družbeno odgovorno podjetništvo.

 

Predvsem se prilagajajo potrebam lokalnega okolja in podjetjem, saj se zavedajo, da je vsako podjetje potrebno individualne obravnave. V zadnjih letih so opazili gospodarsko spremembo lokalnega okolja, zato so vedno pripravljeni, da tečejo hitreje od sprememb.

 

S prihodom tehnološkega giganta v Kočevje (Yaskawa) so se prilagodili tudi v Inkubatorju Kočevje. Začeli so izobraževati robotiko v osnovnih šolah, organizirajo delavnice, kjer udeleženci pridobijo novodobna znanja in pomagajo podjetjem uvajati nove tehnologije v svoje poslovanje. Zavezali so se, da nobeno podjetje ni številka, ampak razumejo njihove potrebe in naredijo vse, kar je v njihovi moči, da skupaj dosežejo vse zadane cilje.

SIO

 

Podjetniški inkubator Kočevje

 

Trata XIV 6a, 1330 Kočevje

 

Spletna stran: www.inkubator-kocevje.si

Kontaktna oseba

 

Andrej Mladenovič

 

E-naslov: andrej@inkubator-kocevje.si

 

Telefon: 041 352 935


Pomurski tehnološki park, Podjetje za pospeševanje podjetništva v Pomurju d. o. o.

Pomurski tehnološki park je mednarodno priznano, projektno usmerjeno svetovalno podjetje, z močnimi mednarodnimi povezavami in bogatimi izkušnjami v EU-programih. Imajo pridobljen certifikat kakovosti ISO 9001:2015, registrirano lastno raziskovalno razvojno enoto na ARRS in certificirano digitalno inovacijsko vozlišče za pametno proizvodnjo v okviru JRC pri Evropski komisiji.

 

Zagonskim podjetjem pomagajo pri prvih poslovnih korakih, medtem ko podjetja, ki izkazujejo potencial rasti, vključujejo v poglobljen program podpore s poudarkom na individualnem pristopu. Nudijo vso potrebno infrastrukturo, ciljno usmerjeno usposabljanje, mentorstvo, strokovne storitve in promocijo. Ponudba za podjetja:

 • PROSTORI ZA NAJEM (coworking, pisarniški, proizvodni ali laboratorijski prostori, sejna soba)
 • START:UP & SCALE:UP CENTER (Start:up akademija, produktni pospeševalnik, Program vzpostavitve brandinga & marketing, program »Business Fitness«)
 • DIGITALNO INOVACIJSKO VOZLIŠČE (skavting tehnologij in inovacij, program »Test before invest«, storitve tehnološkega transferja)
 • MEDNARODNO SODELOVANJE (delovni obiski v tujini, mreženje - B2B, ustanovitev mednarodnih partnerskih konzorcijev, vključevanje v mednarodne projekte)

SIO

 

Pomurski tehnološki park

 

Plese 9a, 9000 Murska Sobota

 

Spletna stran: https://p-tech.si

Kontaktna oseba

 

Marjetka Jakob

 

E-naslov: marjetka@p-tech.si

 

Telefon: (02) 530 82 32

Primorski tehnološki park d. o. o.

V Primorskem tehnološkem parku verjamejo v novo generacijo, ki bo s podjetnostjo ustvarila boljši jutri. Zato načrtno vlagajo v razvoj znanja mladih talentov in mladih podjetij. Skupaj z njimi gradijo dinamično start-up skupnost, ki temelji na poštenosti, sodelovanju in inovativnosti. Spreminjajo pravila igre in to brez kravat!

 

Poudarjena programa Primorskega tehnološkega parka:

 

GOSTARTUP INKUBATOR ZA MLADA PODJETJA

 

V GoStartup inkubatorju spremljajo mlada podjetja od začetnih korakov do velikih uspehov. Vlagajo v znanje ambicioznih ekip, ki razvijajo svoj poslovni model v vrhunskih programih, strateške cilje pa izpopolnjujejo z izkušenimi podjetniškimi mentorji.  Najboljše stvari v življenju je treba deliti. To je vodilo kluba Gostartup, kjer si inkubirani podjetniki delijo izkušnje, smeh in solze, najboljše ideje in iskrene »feedbacke«.

 

POPRI: TEKMOVANJE V PODJETNIŠKIH IDEJAH MLADIH

 

Mladi talenti od 12. leta dalje s sodelovanjem na tekmovanju POPRI razvijajo svoje lastne ideje, kako na podjeten način reševati težave prihodnosti. Tako se učijo timskega dela, multidisciplinarnosti in agilnosti. S tem pridobijo vpogled v svet podjetništva in že gradijo svojo kariero.

SIO

 

Primorski tehnološki park

 

Mednarodni prehod 6, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici

 

Spletna stran: www.primorski-tp.si

Kontaktna oseba

 

Mitja Mikuž

 

E-naslov: info@primorski-tp.si

 

Telefon: (05) 393 24 50

Razvojno center Novo mesto d.o.o.

Podjetniški inkubator Podbreznik (PIP) je urejeno poslovno okolje s sodobno infrastrukturo in s širokim naborom svetovalnih in mentorskih storitev. V desetih letih delovanja je omogočil vzpostavitev in razvoj več kot 140 podjetij. 60 podjetij je prostore najemalo, 80 pa jih je bilo vključenih v coworking. Stopnja preživetja inkubiranih podjetij je nad 90%.

 

Leta 2017 je bil v inkubatorju ustanovljen Center razvoja, raziskav in inovacij (CRRI), v sklopu katerega, poleg izobraževanja s področja robotike, sodelujejo s podjetji in jim svetujejo pri uporabi ter vpeljavi robotskih in pametnih rešitev v proizvodne procese. Skupaj s CRRI so postavili tudi makerspace delavnico, ki jo vseskozi širijo z novimi tehnologijami 4.0.

 

Izjemno dejavni in uspešni so pri razvoju podjetniških idej mladih, saj je samo na njihovem zadnjem Startup vikendu sodelovalo preko 100 otrok. Njihove srednješolske in študentske ekipe pa se v zadnjih letih redno uvrščajo na prva mesta državnih (POPRI) in mednarodnih podjetniških tekmovanj.

SIO

 

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

 

Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

 

Spletna stran: www.rc-nm.si/podjetniski-inkubator/

Kontaktna oseba

 

Simon Jeraj

 

E-naslov:  simon.jeraj@rc-nm.si

 

Telefon: (07) 33 72 987

 


Razvojno informacijski center Bela krajina

 

Podjetniški inkubator Bela krajina predstavlja podporno okolje za razvoj in promocijo podjetništva v Beli krajini. S svojim delovanjem vpliva na povečanje števila novoustanovljenih podjetij, povečanje stopnje preživetja in rasti mladih podjetij (start-up podjetja s potencialom hitre rasti) ter na splošno prispeva k privlačnosti območja za ustvarjalne posameznike s podjetniškimi idejami ter nudi podporo pri prepoznavanju inovativnih tržno zanimivih zamisli in pomoč pri njihovi realizaciji.

 

Podjetniški inkubator Bela krajina nudi podporo tako inovativnim potencialnim podjetnikom (inovativni posamezniki, dijaki, študenti, pedagoški delavci, raziskovalci ipd.) kot tudi novim in obstoječim podjetjem. PI Bela krajina podjetnikom ponuja tudi:

 

 • sofinanciran najem poslovnih prostorov,
 • članstvo v coworkingu,
 • možnost prototipiranja in izdelave testnih serij,
 • možnost uporabe in najema opreme (3D-tiskalnik in optični čitalnik, lasersko gravirni stroj, video in foto oprema, oprema za tehnologijo navidezne resničnosti, UV-tiskalnik ...).

SIO

 

RIC Bela krajina

 

Ulica na Utrdbah 18, 8340 Črnomelj

 

Spletna stran: www.inkubator-belakrajina.si

Kontaktna oseba

 

Mojca Šikonja

 

E-naslov: mojca.sikonja@ric-belakrajina.si

 

Telefon: 031 707 810

Regionalni center za razvoj d. o. o.

Podjetniški inkubator v Zasavju sestavljajo tri enote, in sicer v občinah Zagorje ob Savi, Hrastnik in Trbovlje. Z gradnjo inkubatorjev v vseh treh zasavskih občinah so pred leti podjetnikom maksimalno približali spodbudno podjetniško okolje, ki obsega tako poceni poslovne prostore kot različne storitve in svetovanje, s čimer so vzpostavljeni pogoji za enakomernejši razvoj podjetništva znotraj regije.

 

Pri podjetništvu je poleg sposobnosti ključnega pomena znanje, še posebej ga potrebujejo prihodnji podjetniki, ki so zaznali tržno priložnost. Pomembno se je namreč zavedati, da podjetnik brez temeljitega predhodnega znanja pri vstopu v podjetništvo na današnjem zahtevnem trgu nima velike možnosti preživetja.

 

V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Zasavje nudijo brezplačne podjetniške delavnice in izobraževanja, pomoč mentorja pri razvoju podjetniške ideje, strokovna svetovanja in ugoden najem poslovnih prostorov.

SIO

 

Regionalni center za razvoj d. o. o.

 

Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi

 

Spletna stran: https://rcr-pro.eu/

Kontaktna oseba

 

Jasmina Skrinjar Ključevšek

 

E-naslov: jasmina.skrinjar.kljucevsek@rcr-pro.eu

 

Telefon: (03) 56 60 505


RRA KOROŠKA regionalna razvojna agencija za koroško regijo d. o. o.

V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Koroška dihajo podjetništvo. Potencialnim podjetnikom in podjetjem pomagajo do lažje in hitrejše uresničitve prodornih podjetniških idej ter podpirajo razvoj mladih podjetij s potencialom rasti in prodora na tuje trge.

 

Zate so tu na vsakem koraku. Nudijo celostno podporo pri razvoju ideje in rasti podjetja, ki sega od strokovnega svetovanja, mentoriranja, dogodkov, delavnic do MPIK Podjetniške šole. Vse z namenom lažjega spoprijemanja z izzivi trga in celostnega razvoja podjetniške zgodbe.

 

Na drugi strani ponujajo ugoden najem poslovnih prostorov. Podjetniki lahko svoj posel začnejo v pisarnah MPIK, proizvodnih prostorih ali coworkingu in se s tem pridružijo spodbudni podjetniški skupnosti MPIK. Svoj delovni kotiček lahko podjetniki poiščejo v prostorih MPIK na Ravnah na Koroškem, v Radljah ob Dravi, Slovenj Gradcu ali Dravogradu. Poleg drugega podjetnike čakajo tudi opremljene sejne sobe za izvedbo sestankov, izobraževanj in delavnic.

SIO

 

Mrežni podjetniški inkubator Koroška - MPIK

 

RRA Koroška d.o.o., Meža 10, 2370 Dravograd

 

Spletna stran: www.mpik-koroska.si

Kontaktna oseba

 

Jure Knez

 

E-naslov: jure.knez@rra-koroska.si

 

Telefon: 059 085 186

SAŠA INKUBATOR, družba za podjetniško in poslovno svetovanje, d. o. o.

SAŠA inkubator je stičišče mladih podjetniških talentov, freelancerjev, start-upov, hitro rastočih podjetij, menedžerjev in korporacij. Kot stičišče tvorijo start-up skupnost SAŠA regije, ki je vedno odprta za ambiciozne posameznike, ekipe ali podjetja, ki želijo nekaj več. Poleg brezplačnih svetovanj, mentorskih programov, delavnic in Štartup večerov z uspešnimi podjetniki so v SAŠA inkubatorju razvili svoj koncept treh ključnih stebrov SAŠA inkubatorja.

 

Za mlade dvakrat letno pripravijo Startup vikende, katerih glavni cilj je prek zabave in sproščenega vzdušja odpirati vrata v svet ustvarjalnega razmišljanja in vitkega podjetništva.

 

V spomladanskem terminu odprejo poziv za nove Startupe SAŠA regije, ki se potegujejo za svoje mesto v ekskluzivnem šesttedenskem programu za razvoj podjetniške ideje - Podjetniški trampolin.

 

V novembru organizirajo mednarodno konferenco Future 4.0, ki je fokusno usmerjena v povezovanje večjih korporacij in start-upov na področju industrije 4.0. Future tako postaja vsakoletna industrijska konferenca, ki podira meje mogočega. Za koncept Future 4.0 so prejeli tudi zlato priznanje GZS za inovacije.

SIO

 

SAŠA Inkubator d. o. o.

 

Šaleška cesta 2, 3320 Velenje

 

Spletna stran: https://sasainkubator.si

Kontaktna oseba

 

Jan Skok

 

E-naslov: info@sasainkubator.si

 

Telefon: (03) 7777 103


Štajerski tehnološki park d. o. o.

Štajerski tehnološki park že 26 let zagotavlja celovito podporo inovativnemu podjetništvu. Svojim ciljnim skupinam, od potencialnih podjetnikov, podjetij start-up do že uveljavljenih MSP v regiji in širše, zagotavlja dinamično podporo skozi različne nacionalne in mednarodne programe, v okviru katerih s svojimi zaposlenimi in mrežo zunanjih strokovnih sodelavcev uporabnikom pomaga najti odgovore na njihove poslovne izzive in jim olajšati poslovni razvoj ter pospešiti njihovo rast.

 

Štajerski tehnološki park poleg vsestranske infrastrukture na treh različnih lokacijah v Mariboru in okolici svojim uporabnikom zagotavlja poslovno asistenco na različnih podjetniških razvojnih stopnjah in različnih vsebinskih področjih (od presoje poslovne ideje, poslovnega modeliranja in načrtovanja do promocijskih dejavnosti, prodora na trg in internacionalizacije, financiranja, partnerskega povezovanja ...). Podpora je profilirana tudi glede na podjetniška podpodročja, kot so npr. podjetništvo za mlade, podjetništvo na ruralnih območjih idr., ter glede na različna strokovna področja, kot so industrija 4.0, tehnologije 3D-tiska, industrijska simbioza, bioekonomija, alternativni viri financiranja…

 

Tim Štajerskega tehnološkega parka tvori dinamična ekipa, ki skozi individualiziran pristop za vsakega uporabnika poišče najustreznejšo kombinacijo podpore glede na njegove posebne potrebe.

SIO

 

Štajerski tehnološki park

 

Pesnica pri Mariboru 20 A, Pesnica pri Mariboru

 

PE Železnikova, Železnikova ulica 4, Maribor

 

PE Pobreška, Pobreška cesta 20, Maribor

 

Spletna stran: www.stp.si

Kontaktna oseba

 

Tanja Senekovič

 

E-naslov: tanja@stp.si

 

Telefon: (02) 6540 229

Zavod mladi podjetnik, Podjetniško svetovanje in izobraževanje, socialno podjetje

Zavod mladi podjetnik je vstopna točka v svet podjetništva. Njihov center za razvijanje podjetniških idej na enem mestu vsebuje coworking prostor, pester nabor izobraževanj s področij, ki so relevantna start-upom, in celotno paleto podpornih storitev, ki jih mladi podjetnik potrebuje na svoji poti.

 

Podjetnikom in potencialnim podjetnikom pomagajo pri razvoju podjetniške ideje, skupaj z njimi najdejo primerno obliko podjetja, preverijo stroškovni vidik in davke, po potrebi poskrbijo za virtualno pisarno ali coworking za delo. Po ustanovitvi podjetnike izobrazijo o spletnem marketingu, njihov pravni oddelek pa uredi pravni del in registracijo blagovne znamke.

SIO

 

Zavod mladi podjetnik, so.p.

 

Trg komandanta Staneta 12, 1000 Ljubljana

 

Spletna stran: https://mladipodjetnik.si/

Kontaktna oseba

 

Gašper Pleško

 

E-naslov: gasper.plesko@mladipodjetnik.si

 

Telefon: 031 696 634

Zavod znanje Postojna, javni zavod za muzejsko dejavnost, kulturo, izobraževanje in ostale dejavnosti

Podjetniški inkubator Perspektiva ima svoje prostore v predmestju Postojne, v »najbolj zahodni regiji na vzhodu«, zaradi česar so njegovi člani deležni tudi boljših pogojev pri črpanju razpoložljivih nepovratnih sredstev.

 

Čeprav je Perspektiva tudi sama med mlajšimi slovenskimi inkubatorji, ji prav to omogoča dinamičnost in sodobnost, vendar z veliko mero človečnosti in razumevanja njihovih potreb.

 

S pomočjo različnih programov, ki jih izvajajo v Podjetniškem inkubatorju Perspektiva, se vsakemu podjetniku posvetijo v celoti: prisegajo na skladnost dela in življenja ter verjamejo v moč skupnosti.

SIO

 

Zavod Znanje Postojna

 

OE Podjetniški inkubator Perspektiva, Veliki Otok 44b, Postojna

 

Splet: www.inkubator-perspektiva.si

Kontaktna oseba

 

dr. Jana Nadoh Bergoč

 

E-naslov: jana@inkubator-perspektiva.si

 

Telefon: 051 311 656

 


 

Izvajanje aktivnosti Subjektov inovativnega okolja - SIO je sofinancirano s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.