Povabilo k vpisu v bazo prijaviteljev in prijaviteljic Widera Experts

Povabilo k vpisu v bazo prijaviteljev in prijaviteljic Widera Experts

19. 12. 2023 - Prijavitelje in prijaviteljice na določene razpise programa Obzorje Evropa pozivamo k aktivnostim predhodnega pregleda projektnih prijav, kot pomoč pri pridobivanju novih projektov.

Brezplačni portal Wideraexperts.eu (v angleščini) je bil razvit v okviru projekta NCP WIDERA.NET+, v katerem sodelujejo nacionalne kontaktne točke iz držav širitve oziroma "widening države". Portal je namenjen povezovanju strokovnjakov in strokovnjakinj s prijavitelji in prijaviteljicami iz "widening držav", ki pripravljajo projektne predloge v okviru Širitve udeležbe in krepitev evropskega raziskovalnega prostora (WIDERA),  II. stebra in "EIC Pathfinder" programa Obzorje Evropa.

Naš cilj je slovenskim prijaviteljem in prijaviteljicam ponuditi predhodni pregled projektnih predlogov (angleško prescreening) in jim s pomočjo povratnih informacij, ki jih prejmejo od strokovnjakov in strokovnjakinj pomagati pri pripravi kvalitetnejših projektnih predlogov.

Prijavitelji in prijaviteljice iz "widening držav" lahko svoje projektne predloge predložijo v predhodno strokovno preverjanje preko portala, če so koordinatorji celotnega projekta ali vodje samo določenega delovnega paketa (angleško Work Package - WP). V želji po povečanju števila projektnih koordinatorjev iz Slovenije, bodo pri predhodnem pregledu projektnih predlogov slednji imeli prednost pred vodji delovnega paketa.

Prilogi 1 lahko najdete kratka navodila za prijavitelje in prijaviteljice. Glede vprašanj ali tehnične podpore, se obrnite na e-naslov: katja.skrlj@gov.si.