EIT Food odpira razpis za biotehnološke inovacije v prehranskem sektorju (rok: 17. 11. 2025)

EIT Food odpira razpis za biotehnološke inovacije v prehranskem sektorju (rok: 17. 11. 2025)

EIT Food je objavil nov razpis za podporo visokopotencialnim biotehnološkim inovacijam v prehranskem sektorju. Pobuda spodbuja razvoj in komercializacijo rešitev, ki prispevajo k bolj trajnostnim, energetsko učinkovitim in pametnim proizvodnim procesom v prehranski industriji.

Razpis se osredotoča na dva ključna izziva:

  1. Trajnostni “downstream” procesi - izboljšanje učinkovitosti in zmanjšanje porabe energije ter vode pri predelavi živil.
  2. Tehnologije za sprotno spremljanje in nadzor procesov - razvoj novih pristopov za pametno, podatkovno podprto proizvodnjo.

Na voljo so sredstva za:

  • nove raziskovalno-razvojne in komercializacijske projekte,
  • obstoječe raziskovalne skupine s komercializacijskimi načrti,
  • razvoj novih aplikacij ali poslovnih modelov za že obstoječe tehnologije.

S tem razpisom EIT Food nadaljuje svojo misijo spodbujanja inovacij, ki povečujejo trajnost in konkurenčnost evropske prehranske industrije, hkrati pa povezuje podjetja, raziskovalce in vlagatelje v skupen inovacijski ekosistem.

Rok za prijavo: 17. november 2025

Prijavite se tukaj in pospešite razvoj vaše biotehnološke rešitve!