Znani so finalisti Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2013

Znani so finalisti Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2013

Znani so finalisti Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2013

08. 11. 2013

Prejemniki nagrade HORUS bodo znani na slavnostni podelitvi, ki bo potekala 27. novembra 2013 v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru.

Prejemniki nagrade HORUS bodo znani na slavnostni podelitvi, ki bo potekala 27. novembra 2013 v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru.

Komisija prvega ocenjevalnega kroga je razglasila finaliste Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2013, ki jo podeljujeta IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. Med finaliste nagrade HORUS 2013 so se uvrstila vsa podjetja in zavodi, ki so dosegla vsaj 51% vseh možnih točk v prvem krogu ocenjevanja. Prejemniki nagrade HORUS 2013 in posebnih priznanj bodo znani 27. novembra 2013. Nagrada HORUS bo letos podeljena petič, z razpisom pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij k družbeni odgovornosti.

V kategoriji majhnih podjetij so se v finale uvrstili: Svetloba, podjetje za projektiranje in izdelavo industrijskih svetil d.o.o. in Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., v kategoriji srednje velikih podjetij: Hewlett – Packard d.o.o. in Mariborski vodovod, javno podjetje d.d., v kategoriji velikih podjetij pa: Zavarovalnica Triglav d.d. in UniCredit Banka Slovenija d.d.. V kategoriji zavodi se za nagrado potegujejo: EIC Univerzum Minerva Maribor, Zavod Karo in VOZIM, Zavod za inovativno izobraževanje o varni vožnji.

Za splošno posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti se potegujejo mag. Franc Hočevar in Pedro Opeka, za posebno priznanje novinarju pa Dunja Turk (Finance) in Edita Cetinski Malnar (RTV Slovenija). Za posebno priznanje - Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je finalistka mag. Marina Enspieler – Siegert (Slovenska gospodarska zveza, Avstrija).

Ocenjevanje komisije prvega kroga je potekalo od 28. do 6. novembra 2013, neodvisno (brez predhodnega vedenja ocenjevalcev o rezultatih drugih ocenjevalcev). Delo ocenjevalne komisije drugega kroga ocenjevanja pa bo potekalo vse do slavnostne razglasitve nagrajencev, ki bo 27. novembra 2013 potekala v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovenskim društvom za odnose z javnostmi. Skupaj s tema organizatorjema letos nagrado Horus podpirajo številne partnerske organizacije in pokrovitelji: Ameriška gospodarska zbornica, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Londonska šola za odnose z javnostmi, Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, Slovenska fundacija za poslovno odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Štajerska gospodarska zbornica, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager in SPIRIT Slovenija. Medijski partnerji nagrade HORUS 2013 so: ČZP Večer d.d., Zavod Med.over.net, TSMedia d.o.o., GV Založba d.o.o., Europlakat d.o.o., Maribor24.si. Partner klipinga je Press Clipping d.o.o.

Nazaj