Znani so finalisti natečaja Podjetna Primorska

Znani so finalisti natečaja Podjetna Primorska

Znani so finalisti natečaja Podjetna Primorska

17. 03. 2010

Strokovna komisija je letos izbrala 13 finalistov, ki so se uvrstili v drugi del natečaja Podjetna Primorska in se bodo potegovali z izdelanimi poslovnimi načrti za bogate nagrade. Novost letošnjega natečaja je tudi odločitev komisije, da se v UIP vključi projekt Svetoven, potencialno spin-off podjetje Znanstveno raziskovalnega središča Univerze na Primorskem.

Strokovna komisija je letos izbrala 13 finalistov, ki so se uvrstili v drugi del natečaja Podjetna Primorska in se bodo potegovali z izdelanimi poslovnimi načrti za bogate nagrade. Novost letošnjega natečaja je tudi odločitev komisije, da se v Univerzitetni inkubator Primorske vključi projekt Svetoven, potencialno spin-off podjetje Znanstveno raziskovalnega središča Univerze na Primorskem.

Izbrani finalisti bodo v drugem delu natečaja Podjetna Primorska izdelali poslovni načrt v sklopu 44-urnega podjetniškega tečaja v sodelovanju z mentorji in se bodo imeli priložnost predstaviti pred potencialnimi vlagatelji. Mentorji, ki bodo vodili delavnice, so izbrani tako iz akademske sfere kot iz gospodarstva. Finalistom bodo v okviru delavnic predstavljeni tudi realni primeri iz prakse, ki bodo predstavljali pomemben vir informacij za razvoj poslovnih načrtov.

Razglasitev zmagovalcev natečaja bo potekala na slavnostnem dogodku, 25. maja v Avditoriju  Portorož. Najboljši trije bodo prejeli nagrade, ki jih podarjajo partnerji in pokrovitelji natečaja.

Natečaj PODJETNA PRIMORSKA je usmerjen k vzpodbujanju nastanka novih, na nanju temelječih podjetij in prispeva k razvoju podjetništva v primorski regiji. Letošnji natečaj poteka že četrtič in dokazuje, da UIP kot del inovativnega okolja uspešno sledi svojemu poslanstvu, saj povezuje akademsko sfero z gospodarstvom, s ciljema vzpodbujanja podjetniške kulture in ustanavljanja novih na znanju temelječih podjetij z visoko dodano vrednostjo.

 

Nazaj