Znani so finalisti natečaja Podjetna Primorska 2008/09

Znani so finalisti natečaja Podjetna Primorska 2008/09

Znani so finalisti natečaja Podjetna Primorska 2008/09

09. 03. 2009

Strokovna komisija natečaja Podjetne Primorske 2008/09, ki ga organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s partnerjem Banko Koper in drugimi pokrovitelji, je izbrala 12 najboljših poslovnih idej primorske regije, ki se bodo v nadaljevanju potegovale za glavno nagrado v višini 6.000 EUR.

Strokovna komisija natečaja Podjetne Primorske 2008/09, ki ga organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s partnerjem Banko Koper in drugimi pokrovitelji,  je izbrala 12 najboljših poslovnih idej primorske regije, ki se bodo v nadaljevanju potegovale za glavno nagrado v višini 6.000 EUR.

Na natečaj je v roku in v skladu z razpisom prispelo 34 vlog, kar je spodbuden rezultat glede na to, da se je število prijav od lanskega natečaja povečalo in upoštevajoč dejstvo, da  je Podjetna Primorska regionalno tekmovanje (1. natečaj: 41 idej; 2. natečaj 31 idej). Ideje se nanašajo na različna področja in prihajajo tako od študentov in mladih podjetnikov kot tudi iz akademske sfere. Veliko prijav je bilo iz severnega dela Primorske.

Člani komisije so na podlagi točkovanja in na podlagi diskusije in argumentacije v skladu z interdisciplinarnostjo članov uvrstili sledeče osnutke poslovnih načrtov, med katerimi so 3 ekipe študentov:1. Gregor Mahnič: »PLUG & WORK« priključi in začni z delom, računalništvo
2. Kristina Maršič: ParioForma, design in CNC tehnologija
3. Radovid Drobnjak: Spletišče za glasbenike: www.oglasbi.si, glasbeno izobraževanje
4. Vanja Griujič: MDSistremi, spletne knjigovodske storitve
5. Ana Horvat: Eco potovalna agencija, ekološki turizem
6. Marko Žigon: Dekompresijski algoritem, produkcija zvoka
7. Mitja Kolman: Experience Medica, implantologija
8. Uroš Maklič: BabbleKing¸ mobilna komunikacija
9. Sašo Jurak: Razvoj napredne jadralne opreme, navtika
10. Gregor Kruhar: Organska naravna kozmetika, kozmetika
11. Vojko Andrejašič: Modulna gradnja manjših VHO CNC frezalnih strojev, tehnologije obdelave
12. Tomaž Bizjak: Internetno podjetje: Socialno omrežje – domači ljubljenčki in ostale živali

Izbrani finalisti bodo v nadaljevanju s pomočjo 44-urnega svetovanja strokovnjakov, ki bo potekalo v obliki podjetniških delavnic, izdelali svoj končni poslovni načrt in se tako potegovali za tri glavne nagrade:

  • 1. nagrada: 6.000 EUR na TRR novoustanovljenega podjetja odprt pri Banki Koper d.d. (Banka Koper d.d.) in uporabo avtomobila Opel Astra za obdobje šestih mesecev (Istra Avto d.o.o.);
  • 2. nagrada: prenosni računalnik Dell Inspirion 1525 in laserski tiskalnik Dell 1320c (FMC d.o.o.),
  • 3. nagrada: poslovni mobitel Samsung Omnia (Mobitel d.o.o.).
    V okviru delavnic podjetništva, bodo imeli finalisti tudi priložnost se predstaviti pred potencialnimi vlagatelji in mentorji.
Izbor treh najboljših poslovnih načrtov je predviden 26. maja, ko bodo najboljši trije prejeli nagrade na slavnostni zaključni prireditvi.
Nazaj