Zlata gazela 2013 je škofjeloški Knauf Insulation

Zlata gazela 2013 je škofjeloški Knauf Insulation

Zlata gazela 2013 je škofjeloški Knauf Insulation

24. 10. 2013

Zlata gazela 2013, najboljše hitro rastoče podjetje, je škofjeloško podjetje Knauf Insulation, ki izdeluje kameno in stekleno volno.

Dnevnik, družba medijskih vsebin, je sinoči v SNG Opera in balet Ljubljana razglasil najhitreje rastoča podjetja v okviru izbora Gazela 2013.

Zlata gazela 2013, najboljše hitro rastoče podjetje, je škofjeloško podjetje Knauf Insulation, ki izdeluje kameno in stekleno volno, je sinoči v SNG Opera in balet Ljubljana razglasil Dnevnik, družba medijskih vsebin.

Srebrna gazela je letos postala L-Tek Elektronika, šentjernejski strokovnjak za elektronske komponente, bronasta gazela pa braslovško podjetje, ki izdeluje toplotne črpalke za sanitarno vodo ter toplotne črpalke za ogrevanje in za hladilne sisteme, Termo-tehnika. Med finalisti so bila še podjetja Interseroh, Smarteh in GMT.

Podjetje Knauf Insulation, ki izdeluje kameno in stekleno volno, piše zgodbo uspešnega povezovanja slovenskega znanja in mednarodnega kapitala, prepletanja skupnih vrednot in tržne naravnanosti.

V procesu širitve je škofjeloškega proizvajalca izolacij iz kamene volne Termo, ki se ponaša s 50-letno tradicijo, leta 2006 prevzelo družinsko podjetje Knauf in ga pridružilo svoji izolacijski diviziji Knauf Insulation.

Škofjeloško podjetje je v petih letih skoraj štirikrat povečalo prihodke od prodaje, in sicer s 26,5 milijona evrov na 102 milijona evrov. Število zaposlenih se je v tem obdobju povečalo za 350 in zdaj presega številko 410.

Točko preloma je podjetje doseglo leta 2010, ko so prihodki od prodaje zrasli s 65 na 70 milijonov evrov, preboj pa se je zgodil v letu 2011, ko so ustvarili že približno 90 milijonov evrov prodaje, dobiček pa v medletni primerjavi povečali za približno 60 odstotkov.

Podjetje, ki v Sloveniji samostojno izvaja večino poslovnih funkcij, od razvoja, trženja do optimizacije procesov za segment izolacije, namenjenega industrijskim kupcem, izvozi več kot 80 odstotkov izdelkov.

Pohvali se lahko tudi z nadpovprečno dodano vrednostjo, ki znaša skoraj 70.000 evrov na zaposlenega.

Podjetje Knauf Insulation je bilo izbrano za gorenjsko gazelo, L-Tek Elektronika za dolenjsko gazelo in Termo-tehnika za gazelo savinjsko-zasavske regije.

Častna pokrovitelja:

 
 

Nazaj