Zlata gazela 2011 je KLS Ljubno

Zlata gazela 2011 je KLS Ljubno

Zlata gazela 2011 je KLS Ljubno

27. 10. 2011

Zlata gazela je podjetje KLS Ljubno, srebrna XLAB, bronasta pa GMT.

Na sklepnem izboru za najhitrejše rastoče podjetje v letošnjem letu je družba Dnevnik kipec zlate gazele podelila podjetju KLS Ljubno, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo zobatih obročev vztrajnikov za avtomobilske motorje. Srebrna gazela je postal XLAB, bronasta pa GMT.

Komisija, ki je izbrala nagrajence, je v obrazložitvi zapisala, da savinjsko-zasavska gazela KLS Ljubno kar 83-odstotkov izdelkov izvozi, z zobatimi obroči pa podjetje dosega kar 40 odstotkov evropskega in 12 odstotkov globalnega trga.

Potem ko se je podjetje ob osamosvojitvi soočilo s 94-odstotno izgubo trga, je KLS ne le preživel, temveč postal eden najpomembnejših dobaviteljev avtomobilske industrije v svetovnem merilu.

Podjetje je lani doseglo odlične rezultate in preseglo vse cilje, ki so si jih zadali. KLS je sicer eno najbolj avtomatiziranih podjetij v panogi, saj je robotiziranih več kot 90-odstotkov proizvodnih procesov.

Letošnja srebrna gazela je postala osrednjeslovenska gazela XLAB, kjer razvijajo programsko opremo za spletno komunikacijo in računalništvo v oblaku. Kipec bronaste gazele pa so prejeli v dravsko-pomurski gazeli, trgovini z rezervnimi deli in opremo za motorna vozila GMT.

Podelitve se je udeležil tudi predsednik države Danilo Türk, na prireditvi pa je potekala tudi predstavitev preostalih regijskih zmagovalcev. Sicer pa je 500 najhitreje rastočih slovenskih podjetij od leta 2005 do leta 2010 ustvarilo 8462 novih delovnih mest.

Nazaj