Začenja se praznik inovativnosti - 8. Slovenski forum inovacij

Začenja se praznik inovativnosti - 8. Slovenski forum inovacij

Začenja se praznik inovativnosti - 8. Slovenski forum inovacij

12. 11. 2013

8. Slovenski forum inovacij danes ob 9. uri odpira vrata v Cankarjevem domu v Ljubljani. Predstavlja se 45 najboljših inovacij - 34 proizvodov, 9 storitev in 2 poslovna modela.

V okviru vseslovenskega nabora inovacij, ki je potekal v obdobju od junija do septembra 2013, je SPIRIT Slovenija, javna agencija prejela 127 prijav. Na podlagi rezultatov ocenjevalne komisije bo SPIRIT Slovenija na dogodku predstavila 45 najboljših – 34 inovativnih proizvodov, 9 inovativnih storitev in 2 inovativna poslovna modela. Vse izbrane inovacije bodo predstavljene v obliki sejemske razstave 8. Slovenskega foruma inovacij, objavljene v Katalogu slovenskih inovacij 2013 in na uradni spletni strani dogodka. Celoten seznam razstavljenih inovacij je dosegljiv tukaj.

Na uradni otvoritvi dogodka bo sodeloval Generalni direktor Direktorata za podjetništvo in industrijo pri Evropski komisiji g. Daniel Caleja Crespo. Otvoritev se začne ob 9.00 uri, sledila bo slavnostna razglasitev najboljših inovacij po posameznih kategorijah.

Forum je odprt oba dneva, od 9.00 do 17.00. Za vse obiskovalce je omogočen prost vstop. Poleg bogatega konferenčno-izobraževalnega programa, ki poteka na 2 prizoriščih, ponuja tudi bogat spremljevalni program. To je predstavitev nacionalnih podpornih institucij na Poti podjetniške zamisli, in različna brezplačna svetovanja v poslovnem in tehnološkem stičišču. Celoten program prireditve je dosegljiv na naslednji povezavi.

Letošnja novost foruma je »Virtualni crowdfunding«, v katerem bodo lahko obiskovalci dogodka oddali glasovalne listtke in tako glasovali za najboljšo inovacijo po mnenju obiskovalcev. Vmesni rezultati glasovanja bodo večkrat na dan objavljeni preko LCD zaslovnov, na koncu pa bomo razglasili tudi zmagovalca po mnenju obiskovalcev. 

Nazaj