Začenja se nova sezona natečaja »Podjetna Primorska«

Začenja se nova sezona natečaja »Podjetna Primorska«

Začenja se nova sezona natečaja »Podjetna Primorska«

18. 03. 2014

Natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske »Podjetna Primorska 2014« je ponovno odprl svoja vrata.

Natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske »Podjetna Primorska 2014« je ponovno odprl svoja vrata.

V UIP Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske v sodelovanju s partnerji že sedmo leto zapored nagrajujejo najboljše poslovne načrte.

Namenjen je študentom in drugim mladim, raziskovalcem, podjetnikom, akademikom in vsem ostalim prebivalcem z inovativnimi poslovnimi idejami, ki jih želijo uresničiti s podporo UIP.

Glavni namen natečaja Podjetna Primorska je spodbuditi realizacijo podjetniških idej, ki so inovativne in tržno naravnane kot tudi pospešiti prenos znanja z univerze v gospodarstvo ter med seboj povezati vse deležnike v poslovnem procesu.

Natečaj bo potekal v obdobju od marca do septembra 2014, ko bodo razglašeni zmagovalci natečaja in podeljene nagrade. Rok za prijavo je 15. 4. 2014.

Strokovna komisija bo izmed vseh prispelih prijav izbrala 12 finalistov, ki bodo deležni še dodatne podpore. Za finaliste bodo organizirali 7 brezplačnih podjetniških delavnic za pripravo poslovnega načrta in zagon podjetja in 6 mentorskih delavnic. V času trajanja natečaja jim bodo na razpolago podjetniški svetovalci v UIP in finančni strokovnjak za pripravo finančnega načrta. Dokončen poslovni načrt bodo oddali 4. 9. 2014.

Celoten nagradni sklad znaša 10.000 EUR. Zmagovalci v posamezni kategoriji bodo prejeli nagrado v obliki vavčerja za svetovalne storitve, enoletni brezplačni najem poslovnih prostorov v UIP in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa Minimax. Med finalisti bo izbran tudi najboljši študentski poslovni načrt, ki bo ravno tako nagrajen z vavčerjem in enoletnim najemom poslovnih prostorov v UIP.

Letošnje zbiranje prijav se je tako pričelo (opis poslovne ideje na prijavnem obrazcu cca. 2 strani), zato k sodelovanju vabijo vse podjetne posameznike ali skupine, ki želijo uresničiti svoje poslovne ideje in se podati v svet podjetništva. Prijavitelji se lahko prijavijo v kategorijo Optimist, ki je namenjena prijaviteljem brez predhodnih podjetniških izkušenj in kategorija Navigator, ki je namenjena prijaviteljem s predhodnimi podjetniškimi izkušnjami.

Predvidoma konec marca bodo natečaj predstavili na informativnem dnevu, kjer bodo potencialni prijavitelji pridobili vse potrebne informacije glede prijave na natečaj. Za študente bodo organizirane predstavitve natečaja po posameznih fakultetah in v sodelovanju s predavatelji.

Dodatne informacije: Kontaktna oseba je Petra Dežjot, Tel: (05) 611 79 52, e-pošta: petra.dezjot@uip.si. Več informacij o natečaju in pogojih sodelovanja najdete tudi na spletni strani: www.podjetnaprimorska.si ali www.uip.si.

Natečaj Podjetna Primorska organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in pokrovitelji natečaja. Projekt sofinancira tudi javna agencija SPIRIT.

Nazaj