Začenja se izbor za Gazelo 2009

Začenja se izbor za Gazelo 2009

Začenja se izbor za Gazelo 2009

10. 09. 2009

Danes se bo odvijal prvi regijski izbor za gazelo Osrednjeslovenske regije v GH Union v Ljubljani.

Danes se bo odvijal prvi regijski izbor za gazelo Osrednjeslovenske regije v GH Union v Ljubljani. Gazela Osrednjeslovenske regije bo prva od šestih finalistk, ki se bodo za najvišja priznanja - zlata, srebrna in bronasta gazela - potegovala na zaključnem izboru 22. oktobra. 

Med tremi finalisti Osrednje Slovenije je letos podjetje Blažič, robni trakovi, lanskoletni „povratnik" in regijski zmagovalec. Od lani je podjetje doživelo spremembo v vodstvu, saj ga je po nekaj letih od očeta Franca Blažiča uradno prevzel njegov 31-letni sin Miha Blažič, ki rast podjetja aktivno spremlja že od otroštva.

Drugi finalist je podjetje Rematom, prav tako družinsko podjetje. V njem skrbijo predvsem za zbiranje kovinskih odpadkov in pridobivanje sekundarnih surovin. Podjetje je nastalo pred sedmimi na pobudo Franca Remca, ki je po 34 letih dela v Surovini stopil na samostojno podjetniško pot skupaj s sinom Tomažem Remcem.

Trojico sestavlja še podjetje Salbatring. Njegov ustanovitelj je Hetem Ramadani, kosovski Albanec, ki se je v začetku devetdesetih let preselil v Slovenijo. Podjetje se je v začetku ukvarjalo s prodajo metalurških rud in premoga, kasnejše sodelovanje s hrvaško Ino pa je preraslo v prodajo naftnih in plinskih derivatov.

Izmed petih najboljših gazel v vsaki od šestih regij bo metodološka komisija z glasovanjem izbrala najboljše tri, ki se bodo v septembru in oktobru predstavile na izborih za regijske gazele. Najboljše med hitro rastočimi - zlato, srebrno in bronasto gazelo, bodo razglasili 22. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Častno pokroviteljstvo sta prevzela Ministrstvo za gospodarstvo in JAPTI, ki bosta tudi v prihodnje v svoji politiki denarnih spodbud dajala prav poseben poudarek inovativnim in prebojnim podjetjem.

Tukaj dobite več informacij o regijskih tekmovanjih in ostalih finalistih.

 

Nazaj