Začasno ustavljena napotitev v priprave na samozaposlitev

Začasno ustavljena napotitev v priprave na samozaposlitev

Začasno ustavljena napotitev v priprave na samozaposlitev

12. 12. 2011

Vsi tisti, ki so še v petek, 9. 12. 2011, podpisali zaposlitveni načrt za intervju za presojo poslovne ideje, bodo ob izpolnjevanju vseh drugih pogojev lahko nadaljevali postopek za pridobitev subvencije za samozaposlitev.

Vsi tisti, ki so še v petek, 9. 12. 2011, podpisali zaposlitveni načrt za intervju za presojo poslovne ideje, bodo ob izpolnjevanju vseh drugih pogojev lahko nadaljevali postopek za pridobitev subvencije za samozaposlitev.

Zanimanje za vključitev v ukrep samozaposlovanja je v letošnjem letu znova zelo visoko. Od januarja do novembra letos je bilo dodeljenih že več kot 4.100 subvencij za samozaposlitev. V istem obdobju letos je bilo izplačanih skoraj 5.200 subvencij za samozaposlitev, ki so bile dodeljene v lanskem in letošnjem letu. Sedaj je v postopkih izplačila še okrog 330 subvencij za samozaposlitev.

V obdobju 2011–2012 je za ukrep samozaposlovanja, ki vsebuje program priprave na samozaposlitev in program subvencije za samozaposlitev, načrtovanih skupaj 33,2 milijona EUR (od tega za leto 2012 okrog 10,6 milijona EUR).

Ker so za letos in prihodnje leto predvidena sredstva, glede na vključitve v ukrep, zaradi velikega zanimanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve, katerih zaposlitev je ogrožena, že angažirana oziroma rezervirana, bo za nadaljnje izvajanje ukrepa samozaposlovanja treba zagotoviti dodatna sredstva. Zato je Zavod za zaposlovanje moral začasno ustaviti novo vključevanje v intervjuje za presojo poslovne ideje v okviru programa priprave na samozaposlitev.

Več

Nazaj