Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2013 prispelo 15 prijav

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2013 prispelo 15 prijav

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2013 prispelo 15 prijav

18. 10. 2013

Nagrada HORUS bo letos podeljena petič, z razpisom pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij k družbeni odgovornosti.

Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2013, ki sta ga objavila IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta, je do 15. oktobra 2013 prispelo 15 prijav.

V kategoriji podjetja je prispelo 7 prijav (3 majhna, 2 srednje veliki in 2 majhni), 3 prijave v kategoriji zavodi, 2 prijavi za posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti in 2 prijavi za posebno priznanje novinarju. Razpis za posebno priznanje podjetniku s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu in/ali po svetu je podaljšan do 25. oktobra 2013, nanj pa je že prispela 1 prijava. Nagrajenci in prejemniki posebnih priznanj bodo znani predvidoma v drugi polovici novembra 2013. Nagrada HORUS bo letos podeljena petič, z razpisom pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij k družbeni odgovornosti.

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2013 se potegujejo naslednja podjetja: v kategoriji majhna podjetja: SAOP d.o.o.; Svetloba, podjetje za projektiranje in izdelavo industrijskih svetil d.o.o. in Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., v kategoriji srednje velika podjetja: Hewlett – Packard d.o.o. in Mariborski vodovod, javno podjetje d.d., v kategoriji velikih podjetij pa: Zavarovalnica Triglav d.d. in UniCredit Banka Slovenija d.d.. V kategoriji zavodi se za nagrado HORUS potegujejo: EIC Univerzum Minerva Maribor, Zavod Karo in VOZIM, Zavod za inovativno izobraževanje o varni vožnji. Za splošno posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti sta prispeli prijavi za mag. Franca Hočevarja in Pedra Opeko, za posebno priznanje novinarju pa sta prispeli prijavi za Dunjo Turk (Finance) in Edito Cetinski Malnar (RTV Slovenija). Prispele prijave bo ocenjevalo več kot 30 uveljavljenih strokovnjakov v  dveh krogih.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

Skupaj s tema organizatorjema, letos nagrado Horus podpirajo številne partnerske organizacije in pokrovitelji: Ameriška gospodarska zbornica, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Londonska šola za odnose z javnostmi, Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, Slovenska fundacija za poslovno odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Štajerska gospodarska zbornica, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager in SPIRIT Slovenija. Medijski partnerji nagrade HORUS 2013 so: ČZP Večer d.d., Zavod Med.over.net, TSMedia d.o.o., GV Založba d.o.o., Europlakat d.o.o., Maribor24.si. Partner klipinga je Press Clipping d.o.o.

Nazaj