Visokotehnološka slovenska podjetja zavzela silicijevo dolino

Visokotehnološka slovenska podjetja zavzela silicijevo dolino

Visokotehnološka slovenska podjetja zavzela silicijevo dolino

15. 10. 2010

V okviru dogodka »Hi-Tech Slovenia in Silicon Valley« se je predstavilo pet visokotehnoloških podjetji.

14. oktobra 2010 so je pred investitorji v Opinno centru v okviru dogodka »Hi-Tech Slovenia in Silicon Valley« predstavilo pet visokotehnoloških podjetji. Podjetja so bila za preboj v Silicijevo dolino in globalni trg izbrana v okviru projekta Brezmejnik Zavoda Hekovnik.

Za mlada slovenska visokotehnološka podjetja je v San Franciscu potekal dolgo pričakovani dogodek predstavitve pred investitorji, prvi v seriji, ki mu veliko težo pripisujejo vsi, ki intenzivno prispevajo k razvoju visokih tehnologij v Sloveniji in stavijo na prodor na globalni trg.

V Opinno centru v San Franciscu se je tako začel predstavitveni slovenski forum, kjer so se predstavila izbrana slovenska podjetja. Zavod Hekovnik je v okviru projekta Brezmejnik (BoundBreaker) poskrbel za izbor podjetij, njihovo izobraževanje, poglobitev poslovnih modelov, kakor tudi za organizacijo dogodkov, bivanje in transfer v Silicijevi dolini. Dogodka so se poleg investitorjev Saad Khan, Jim Chu,  Jamien McCullum, Yasi Baiana, Kevin Braithwaite, in družb tveganega kapitala udeležili tudi Slovenci, ki živijo in delujejo v Silicijevi dolini in slovenski študenti iz Univerze Stanford.

Cilj dogodka, ki je bil »razprodan« že dva dni pred iztekom prijav, je bila predstavitev podjetniških ekip investitorjem in strateškim partnerjem z namenom pridobitve investicij in povezovanja z globalnim trgom, za kar je Silicijeva dolina sinonim. Slovenska podjetja Svetloba (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Preona (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Elaphe (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Visionect (član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja) ter Flowr (član Tovarne podjemov) bodo v Silicijevi dolini preživela mesec dni, kjer se bodo udeleževala investitorskih forumov ter dogodkov, v Slovenijo pa vrnila polna novih idej, izkušenj in zagona za nove izzive.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Nazaj