Več kot 160 udeležencev foruma 100% Start:up

Več kot 160 udeležencev foruma 100% Start:up

Več kot 160 udeležencev foruma 100% Start:up

30. 10. 2009

V okviru prvega dela tekmovanja Start:up Slovenija je včeraj v Tehnološkem parku Ljubljana potekal celodnevni podjetniški forum 100% Start:up na katerem že uspešni start-up podjetniki delijo svoje znanje, izkušnje, napake in uspehe z bodočimi slovenskimi inovativnimi podjetniki.

V okviru prvega dela tekmovanja Start:up Slovenija je včeraj v Tehnološkem parku Ljubljana potekal celodnevni podjetniški forum 100% Start:up na katerem že uspešni start-up podjetniki delijo svoje znanje, izkušnje, napake in uspehe z bodočimi slovenskimi inovativnimi podjetniki. Forum prestavlja osrednji dogodek prvega dela tekmovanja Start:up Slovenija, ki ga organizira Tovarna podjemov skupaj s Tehnološkim parkom Ljubljana in Poslovnimi angeli Slovenije ter osrednjima javnima partnerjema Javno agencijo RS za podjetništvo in tuje investicije ter Ministrstvom za gospodarstvo in drugimi partnerji.

Na forumu sodeluje več kot 160 udeležencev iz celotne Slovenije, ki se že aktivno spogleduje s podjetniško potjo in iščejo dodatna znanja, izkušnje in modrosti že uspešnih podjetnikov. Odziv udeležencev sodelovanje na forumu je izjemen. Zaradi hitre zapolnitve razpoložljivih mest so bili organizatorji primorani zapreti prijave že tri pred dogodkom. Na dogodek je namreč prijavljenih več kot 200 potencialnih udeležencev.

Forum je vsebinsko razdeljen na štiri dele, ki predstavljajo ključne elemente uspeha start-up podjetij: inovativnost, razvoj ideje in pridobivanje prvih strank, formiranje tima in izvršnost, pridobivanje kapitala za razvoj ideje ter zadnji del, aktualni programi za podporo in spodbujanje inovativnega podjetništva.

Organizatorji foruma so za spodbujanje aktivnega sodelovanja udeležencev oblikovali poseben pristop imenovan »Aktiviraj se!!!«. Pristop zajema štiri module v programu (VŽIG, MATCHING, PITCH in 121 SVETOVANJE«) v okviru katerih dobijo udeleženci priložnost, da svojo idejo prvič prestavijo javnosti, navdušijo potencialne člane ekipe, investitorje ali strateške partnerje ter izkoristijo nasvete prisotnih svetovalcev.

Forum je osrednji del prvega dela tekmovanja Start:up Slovenija

Forum 100% Start:up predstavlja enega izmed 10 dogodkov uvodnega dela tekmovanja Start:up Slovenija, slovenskega tekmovanja start-up podjetij. V prvem delu tekmovanja se išče, oceni in nagradi najboljše podjetniške ideje prijavljene do 6. novembra.

Start:up Slovenija je namenjen celovitemu spodbujanju in promoviranju podjetniške aktivnosti v Sloveniji. Temelji na procesu identificiranja inovativnih podjetniških idej, nudenju strokovne pomoči podjetnikom, aktivnemu mreženju ter izboru, promociji in nagrajevanju najboljših podjetniških idej in start-up podjetij. Izobraževalnih in promocijskih dogodkov prvih dveh tekmovanj Start:up se je po vsej Sloveniji udeležilo preko 2.000 ambicioznih podjetnikov in podjetnic. Prejetih je bilo 75 poslovnih načrtov slovenskih start-up podjetij, ki sta jih prerešetali strokovna in investitorska komisija ter izbrali finaliste in zmagovalce tekmovanja.

Več informacij najdete na uradni spletni strani http://www.startup.si/.

Nazaj