Usposabljanje na delovnem mestu 2015 - novi program za brezposelne

Usposabljanje na delovnem mestu 2015 - novi program za brezposelne

Usposabljanje na delovnem mestu 2015 - novi program za brezposelne

23. 03. 2015

Javno povabilo je odprto do 1. 7. 2015 oziroma do porabe sredstev. Za javno povabilo je na voljo 8 milijon evrov sredstev.

S programom usposabljanja na delovnem mestu do bodočih sodelavcev po vaši meri.

Zavod RS za zaposlovanje je danes na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo za izvedbo projektov usposabljanja v okviru programa »Usposabljanje na delovnem mestu 2015«.

Javno povabilo je odprto do 1. 7. 2015 oziroma do porabe sredstev.

Namenjeno je delodajalcem iz vse Slovenije, ki izpolnjujejo pogoje za prijavo. Delodajalci tako lahko spoznajo nove sodelavce in jih usposobijo za delo na konkretnem delovnem mestu še pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Vključijo se lahko brezposelne osebe, ki so v evidenci brezposelnih prijavljene najmanj 3 mesece. Predvidena je vključitev 4.250 brezposelnih. Program poteka brez sklenitve delovnega razmerja in pod vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. S pomočjo na konkretnem delovnem mestu pridobljenih znanj, veščin, spretnosti in delovnih izkušenj se bodo vključenim osebam povečale zaposlitvene možnosti za opravljanje teh ali podobnih del.

Usposabljanje na delovnem mestu traja 1 mesec za preprosta dela, 2 meseca za zahtevnejša dela, za mlajše od 30 let pa lahko traja 3 mesece. Usposabljanja pri delodajalcih se bodo po tem javnem povabilu lahko izvajala najdlje do 30. 9. 2015.

Za javno povabilo je na voljo 8 milijon evrov sredstev.

Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Nazaj