Tehnološki park Ljubljana - 15 let uspešnih podjetniških zgodb

Tehnološki park Ljubljana - 15 let uspešnih podjetniških zgodb

Tehnološki park Ljubljana - 15 let uspešnih podjetniških zgodb

13. 04. 2011

Tehnološki park Ljubljana že 15 let zagotavlja ugodne pogoje za razvoj in razmah inovativnega ter na znanju temelječega podjetništva.

Tehnološki park Ljubljana že 15 let zagotavlja ugodne pogoje za razvoj in razmah inovativnega ter na znanju temelječega podjetništva. Z nudenjem infrastrukturnih in specializiranih svetovalnih podjetniških storitev simbolizira svobodo domišljije, spodbuja inovativnost, drznost ter kreativnost.

Podporo podjetništvu z ugodnimi prostori nadgrajuje celotna paleta podpornih in podjetniških storitev Tehnološkega parka Ljubljana, ki jih izvaja strokovna ekipa Tehnološkega parka Ljubljana z izbranimi zunanjimi strokovnjaki in s finančno podporo JAPTI in MG.

Aktivnosti Tehnološkega parka Ljubljana niso usmerjene samo v ustvarjanje velikega števila novih delovnih mest, ampak predvsem v ustvarjanje delovnih mest z višjo dodano vrednostjo in v poslovne modele, namenjene kreiranju bogastva v družbi.

Strateški načrti se nanašajo na vizijo o vzpostavitvi mednarodno prepoznavnega podpornega okolja in poslovnega središča za razmah globalno konkurenčnega ter inovativnega in na znanju temelječega podjetništva.

Strateški cilji Tehnološkega parka:

  • vzpostavitev razvojnega centra za informacijsko-komunikacijske tehnologije,
  • vzpostavitev razvojnega središča za medicinske raziskave, 
  • uveljavitev Tehnološkega park Ljubljana, kot primer dobre prakse pri uporabi in izrabi okolju prijaznih tehnologij,
  • zagon novih programov Start:up center, Go Global Slovenija ter izvedba celovite promocije Parka in članov pod znamko Ustvarjeno v Tehnološkem parku Ljubljana.

Več informacij o 15- letnem delovanju Tehnološkega parka Ljubljana najdete tukaj.

Praznovanje 15. obletnice delovanja Tehnološkega parka Ljubljana se je začelo s slavnostno proslavo 12.4.2011, trajalo pa bo še danes in jutri:

Nazaj