Subvencije za tehnološko inovativne projekte

Subvencije za tehnološko inovativne projekte

Subvencije za tehnološko inovativne projekte

21. 10. 2013

Namen javnega razpisa je spodbujanje podjetij za izvedbo projektov, ki omogočajo konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšanje tržnega položaja, širitev dejavnosti ter krepitev razvojno tehnoloških rešitev v podjetju.

Slovenski podjetniški sklad je v Uradnem listu RS (Št. 83, Datum: 11. 10. 2013) objavil razpis za garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere za tehnološko inovativne projekte.

Namenjen je spodbujanju podjetij za izvedbo projektov, ki omogočajo konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšanje tržnega položaja, širitev dejavnosti in krepitev razvojnotehnoloških rešitev v podjetju. Še posebej je razpis namenjen podjetjem, ki intenzivno sodelujejo z ustanovami znanja in so že sodelovala na domačih ali mednarodnih razpisih s področja razvojnoraziskovalnih projektov.

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe ali samostojni podjetniki posamezniki.

Skupna višina razpisanih sredstev za izdajanje garancij je 10.000.000,00 EUR. Ocenjena skupna višina razpisanih sredstev za subvencioniranje obrestne mere je 1.500.000,00 EUR.

Na razpis za garancije za bančne kredite se podjetja lahko prijavijo do 5. decembra 2013.

Več o razpisu si lahko preberete tukaj.

Nazaj