SPIRIT vabil k sodelovanju v okviru mednarodnega poziva Expo Milano 2015

SPIRIT vabil k sodelovanju v okviru mednarodnega poziva Expo Milano 2015

SPIRIT vabil k sodelovanju v okviru mednarodnega poziva Expo Milano 2015

05. 09. 2014

Svetovna razstava EXPO bo prihodnje leto od 1. maja do 31. oktobra potekala v Milanu. Gre za največjo svetovno razstavo, ki se je bo udeležilo 142 držav sveta. Vabimo vas, da na mednarodni poziv organizatorja prijavite projekt s področja trajnostnega razvoja in varnosti hrane.

Svetovna razstava EXPO bo prihodnje leto od 1. maja do 31. oktobra potekala v Milanu. Gre za največjo svetovno razstavo, ki se je bo udeležilo 142 držav sveta (94% celotne svetovne populacije), po napovedih organizatorjev jo bo obiskalo 20 mio ljudi. Slovenija se bo predstavila s samostojnim paviljonom velikim približno 800 m2 in sicer z izobraževalnimi vsebinami na temo »Feeding the Planet, Energy for Life« oz. »Hrana za Planet, Energija za Življenje«.

Vabimo vas, da na mednarodni poziv organizatorja prijavite projekt s področja trajnostnega razvoja in varnosti hrane. Projekt mora biti že končan, imeti mora veliko dodano vrednost ter biti izpeljan v sodelovanju najmanj treh različnih organizacij z raziskovalnega, tehnološkega, zasebnega in javnega področja. Rok za prijavo projekta je 15. september 2014. Projektom, ki bodo izbrani s strani mednarodne komisije, bo v času trajanja svetovne razstave zagotovljena posebna promocija, saj bo vsa pozornost svetovne javnosti uprta v dogajanje v Milanu.

Več informacij o pozivu organizatorja je na voljo spodaj v priponkah in v sporočilu za javnost.

Dodatne informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana, Kontaktna oseba: Sandra Stermšek, Vodja vsebin in komuniciranja, Sekcija RS za Expo Milano 2015, Tel: (01) 589 85 64 Faks: (01) 589 85 60, e-pošta: sandra.stermsek@spiritslovenia.si.

Priponke:

Nazaj