SPIRIT Slovenija vabi na tri okrogle mize o nišnih lesenih izdelkih za hotelsko in navtično industrijo ter lesarskih izzivih

SPIRIT Slovenija vabi na tri okrogle mize o nišnih lesenih izdelkih za hotelsko in navtično industrijo ter lesarskih izzivih

SPIRIT Slovenija vabi na tri okrogle mize o nišnih lesenih izdelkih za hotelsko in navtično industrijo ter lesarskih izzivih

07. 11. 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija si s svojimi aktivnostmi prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskih pohištvenih podjetij in slovenskega oblikovanja doma in v tujini. Tako bodo v okviru sejma pohištva in druge notranje opreme Ambient Ljubljana potekali trije dogodki za lesarska podjetja.

Javna agencija SPIRIT Slovenija si s svojimi aktivnostmi prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskih pohištvenih podjetij in slovenskega oblikovanja doma in v tujini. Tako bodo v okviru sejma pohištva in druge notranje opreme Ambient Ljubljana potekali trije dogodki za lesarska podjetja. In sicer dve okrogli mizi o nišnih lesarskih izdelkih: v sredo, 8. novembra 2017, na temo Pohištvo za hotele - globalna priložnost za slovensko lesarstvo, v petek, 10. novembra 2017, pa na temo Leseno pohištvo in interierji za navtiko, medtem ko bo v četrtek, 9. novembra 2017, posvet z okroglo mizo z naslovom Izzivi v lesarstvu.

Javna agencija SPIRIT Slovenija vse tri dogodke organizira skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (Direktorat za lesarstvo) ter v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji.

Za slovensko lesarstvo je značilna veliko število mikro, majhnih in srednje velikih podjetij, ki so geografsko razpršene po celotni državi in na trgu ne morejo konkurirati z množično nizkocenovno proizvodnjo, saj ne morejo bistveno povečevati obsega svoje proizvodnje. So pa manjša podjetja sposobna hitrega prilagajanja in z bogato tradicijo vrhunskega obrtniškega znanja zagotavljati izdelke visoke kakovosti. Zato se v konkurenčno zaostrenih razmerah na trgu strategija diferenciacije in iskanje specifičnih tržnih niš in razvoj inovativnih, dobro oblikovanih izdelkov z vrhunsko kakovostjo izdelave detajlov, kaže kot strateška priložnost za slovensko lesarstvo. Ta bi lahko omogočila dvig dodane vrednosti, ustvarjala priložnost za vstop oziroma okrepitev prisotnosti na zahtevnih evropskih in globalnih trgih ter ohranjala zelena delovna mesta na podeželju. Ker so nišni trgi praviloma manjši v primerjavi z ostalimi, ti izdelki pomenijo ekskluzivnost, edinstvenost, drugačnost in kot taki dosegajo višjo dodano vrednost.

  • Okrogla miza z naslovom: LESARSKE NIŠE 01: "Pohištvo za hotele - globalna priložnost za slovensko lesarstvo", bo v sredo, 8. novembra 2017, ob 14. uri, v dvorani Kupola. Na njej bodo sodelovali Robert Klun, direktor, Klun Ambienti d. o. o. in Magnet Design, Andrej Vencelj, direktor, Mizarstvo Vencelj d. o. o., Robert Bremšak, direktor, Alfa - interier d. o. o. in Tim Tomažin, direktor, Sloform d. o. o.
  • Okrogla miza z naslovom: LESARSKE NIŠE 02: "Leseno pohištvo in interierji za navtiko", bo v petek, 10. novembra 2017, ob 14. uri, v dvorani Kupola. Na njej bodo sodelovali Kristina Mihelič, Podgorje d. o. o., Danijel Mihajlovič, J & J Design, Igor Arh, Metalika d. o. o. in Anže Logar, JEZERNIK Anže Logar s. p.

Dogodka sta namenjena prenosu znanj in izkušenj uspešnih podjetij, ki so prepoznala tržno priložnost v ozko specializiranih tržnih nišah in pri tem dosegajo dobre poslovne rezultate.

  • Posvet in okrogla miza z naslovom: "Izzivi v lesarstvu" bo v četrtek, 9. novembra 2017, ob 11. uri, v dvorani Urška. Na njej bodo predavatelji med drugim spregovorili o BIM - 3D modeliranju v pohištveni industriji, prihodnosti projektiranja, izvajanja in upravljanja stavb, svetovnih trendih v pohištveni industriji, razvoju inteligentnega pohištva, sledila pa bo tudi okrogla miza z naslovom Industrija 4.0.
Nazaj