SPIRIT Slovenija v času Olimpijskih iger pripravlja dve gospodarski delegaciji v Pariz

SPIRIT Slovenija v času Olimpijskih iger pripravlja dve gospodarski delegaciji v Pariz

SPIRIT Slovenija v času Olimpijskih iger pripravlja dve gospodarski delegaciji v Pariz

17. 05. 2024

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 17. 5. 2024, www.spiritslovenia.si

Poleti bo Francija v znamenju Olimpijskih iger v Parizu, najpomembnejšega globalnega športnega dogodka leta. Ker so se poslovni dogodki ob robu športnih prireditev izkazali za odlično izhodišče za sklepanje poslov, SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji v tem času pripravlja dve gospodarski delegaciji v francosko prestolnico. Udeležba v gospodarski delegaciji slovenskim podjetjem ponuja odlično priložnost za seznanitev s francoskim trgom, predstavitev njihovih izdelkov in storitev ter vzpostavljanje novih poslovnih povezav. Prijave na obe delegaciji so možne do 20. maja oziroma do zapolnitve prostih mest.

Olimpijske igre ponujajo veliko priložnost, da Slovenija svetovni javnosti predstavi svoje dosežke na športnem področju ter jih poveže s poslovno odličnostjo in prebojnostjo slovenskega gospodarstva. V tem času bo zato v pariškem parku La Villette v neposredni bližini olimpijske vasi in stadiona Stade de France zaživela tudi Slovenska hiša, projekt, namenjen celoviti promociji slovenskega športa, gospodarstva, znanosti, kulture in turizma. Slovenska hiša bo tudi prizorišče številnih poslovnih dogodkov, ki bodo priložnost za mreženje med udeleženci in na katerih bodo gostili številne domače in tuje visoke goste iz politike in gospodarstva.

***

Prva gospodarska delegacija na temo e-mobilnosti in trajnostnega razvoja (30. 7. - 2. 8. 2024)

Prva gospodarska delegacija na temo e-mobilnosti in trajnostnega razvoja bo potekala med 30. julijem in 2. avgustom 2024. Člani delegacije bodo v tem času obiskali Slovensko hišo, se udeležili okrogle mize na temo e-mobilnosti in trajnostnega razvoja, srečali s predstavniki Gospodarske zbornice Srbije ter mrežili s potencialnimi tujimi poslovnimi partnerji. Imeli pa bodo tudi možnost ogleda tekme v panogi kajak-kanu (ob doplačilu).

SPIRIT Slovenija k udeležbi v delegaciji vabi podjetja s področij e-mobilnosti in trajnostnega razvoja ter s tem povezanih dejavnosti.

Prijava na delegacijo je možna do 20. maja 2024 oziroma do zapolnitve prostih mest. Kotizacije za udeležbo v delegaciji ni, mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

Več informacij o delegaciji: www.izvoznookno.si/aktualno/vabilo-k-udelezbi-v-gospodarski-delegaciji-v-okvir/

Delegacijo skupaj pripravljata SPIRIT Slovenija in Združenje Manager.

***

Druga gospodarska delegacija s poslovnim forumom (6. - 8. 8. 2024)

Druga gospodarska delegacija bo potekala med 6. in 8. avgustom 2024. V času obiska se bodo člani delegacije udeležili poslovnega foruma z naslovom Slovenian Business Champions at the Olympic Games, ki bo 7. avgusta 2024 v Slovenski hiši. Prav tako bodo imeli priložnost spremljati večerno atletsko prireditev v olimpijski preizkušnji v metu diska ter se mrežiti s potencialnimi tujimi poslovnimi partnerji.

SPIRIT Slovenija k udeležbi v delegaciji vabi podjetja z različnih področij, še posebej pa s področij trajnostnih tehnologij in materialov, krožnega gospodarstva, digitalizacije, robotike, pametnih mest, IKT, okolja in energetike ter podjetja z izdelki in rešitvami v povezavi s športom in zdravjem.

Prijava na delegacijo je možna do 20. maja 2024 oziroma do zapolnitve prostih mest. Kotizacije za udeležbo v delegaciji ni, mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

Več informacij o delegacijihttps://www.izvoznookno.si/aktualno/vabilo-na-gospodarsko-delegacijo-v-francijo-v-casu/

Delegacijo skupaj pripravljajo SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, GZS - Center za mednarodno poslovanje, Olimpijski komite Slovenije, Veleposlaništvo RS v Parizu (MZEZ) in lokalni partnerji.

Francija je v vladnem načrtu za internacionalizacijo slovenskega gospodarstva uvrščena med prednostne tuje trge za slovenska podjetja. Z blagovno menjavo v višini 3,36 milijarde EUR je bila lani osma najpomembnejša partnerica Slovenije. Po zadnjih podatkih v Francijo izvaža skoraj tisoč slovenskih podjetij, v Sloveniji pa je tudi več kot 120 podjetij s francoskim kapitalom. Po podatkih Mednarodnega denarnega sklada je bilo francosko gospodarstvo leta 2023 drugo največje v EU, takoj za Nemčijo in sedmo največje na svetu. Je visoko razvito in storitveno usmerjeno, država pa ima tudi precejšnje kmetijske vire in močan proizvodni sektor.

Nazaj