SPIRIT Slovenija, javna agencija objavila nova javna poziva - sejalec in snovalec

SPIRIT Slovenija, javna agencija objavila nova javna poziva - sejalec in snovalec

SPIRIT Slovenija, javna agencija objavila nova javna poziva - sejalec in snovalec

13. 04. 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija razpisuje podelitev priznanja Sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu ter priznanja Snovalec, s katerim pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma.

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Sektor za turizem, razpisuje podelitev priznanja Sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu ter priznanja Snovalec, s katerim pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma. Za najboljše ideje je na voljo 15.000 evrov nepovratnih sredstev.

Že dobrih deset let z različnim ukrepi spodbujamo inovativnost v slovenskem turizmu. S tokratnim pozivom Sejalec iščemo 12. dobitnika priznanja za najbolj ustvarjalen in inovativen dosežek na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Lani je naziv pripadel projektu tržnice sveže pripravljenih dobrot Odprta kuhna, med finalista pa sta se uvrstila še produkta Večerja na zajli in Med brancine in klapavice s kajaki, kanuji in supi.

Na poziv Sejalec se lahko prijavijo vse novosti v turizmu, ki so bile v popolnosti uvedene v poslovanje prijavitelja med 1. 1. 2013 in 31. 12. 2014. Rok za prijavo dosežka prek natečaja Sejalec je 17. 6. 2015. Zmagovalci bodo razglašeni na Dnevih slovenskega turizma, med nagradami pa je poleg brezplačne udeležbe na borzi SIW 2016 tudi vključevanje v promocijske kanale in aktivnosti SPIRIT Slovenija, kot so spletna stran, promocijski materiali, Facebook akcije ipd.

Vsi tisti, ki za uresničitev svojih turističnih zamisli še iščete finančna sredstva in promocijsko podporo, pa se lahko prijavite na poziv Snovalec. Sredstva - predvideni denarni sklad znaša 15.000 evrov bruto - bo strokovna komisija razdelila med predvidoma tri prejemnike, ki bodo svoje projekte uresničili do novembra letos ter s tem pomembno obogatili slovenski turistični prostor. Lani so nagrado prejeli projekt Okusi Kamnika, ekološka vas Garden Village Bled in Gozdni selfness, ki so se v letu dni iz idejnih projektov uspešno prelevili v inovativne slovenske turistične produkte.

Rok za prijavo na Snovalca je 22. 4. 2015, prijave in poslovne načrte pa oddate v natečaj Snovalec.

Nazaj