Slovensko-kitajska investicijska in poslovna konferenca odložena za nedoločen čas

Slovensko-kitajska investicijska in poslovna konferenca odložena za nedoločen čas

Slovensko-kitajska investicijska in poslovna konferenca odložena za nedoločen čas

12. 06. 2012

Obveščamo vas, da je slovensko-kitajska investicijska in poslovna konferenca v organizaciji JAPTI, ki je bila napovedana za 18. in 19. junij 2012 v Portorožu, zaradi tehničnih razlogov in finančnih težav na strani kitajskega partnerja odložena za nedoločen čas.

Obveščamo vas, da je slovensko-kitajska investicijska in poslovna konferenca v organizaciji Javne agencije Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), ki je bila napovedana za 18. in 19. junij 2012 v Portorožu, zaradi tehničnih razlogov in finančnih težav na strani kitajskega partnerja odložena za nedoločen čas.

Tematika napovedane konference je bila prenos znanja, inovacij in sodobnih tehnologij v industrijo, zato je bil namen JAPTI s pomočjo kitajskega partnerja zagotoviti ustrezno ciljno skupino podjetij na kitajski strani. Vendar pa je organizator na kitajski strani ocenil, da potrebuje še dodaten čas za informiranje, animacijo in nabor primernih kitajskih podjetij za kakovostno izvedbo gospodarske delegacije v Slovenijo, zato je predlagal prestavitev izvedbe dogodka za nedoločen čas.

Na JAPTI odlog konference obžalujemo, saj je bil interes slovenskih podjetij za srečanje s kitajskimi izjemen, do danes smo prejeli več kot 200 prijav slovenskih udeležencev. Program konference, ki je bil pripravljen skupaj s slovenskimi podjetji, občinami, regionalnimi razvojnimi agencijami in drugimi institucijami, bo podlaga za konferenco v prihodnje. Ker so prijavljeni slovenski udeleženci izrazili tudi velik interes za obisk kitajskih podjetij v njihova podjetja in občine, bo JAPTI program vhodne gospodarske delegacije iz Kitajske v prihodnje temu primerno razširil.

O nadaljnjih aktivnostih v zvezi z izvedbo slovensko kitajske investicijske in poslovne konference bo JAPTI vse zainteresirane pravočasno obvestil.

Hvala za razumevanje.

Nazaj