Slavnostna podelitev nagrad v okviru nacionalnih natečajev za promocijo rabe lesa

Slavnostna podelitev nagrad v okviru nacionalnih natečajev za promocijo rabe lesa

Slavnostna podelitev nagrad v okviru nacionalnih natečajev za promocijo rabe lesa

19. 09. 2013

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo vabi na predstavitev rezultatov in slavnostno podelitev nagrad v okviru nacionalnih javnih natečajev za promocijo rabe lesa, ki bo 2. oktobra 2013, ob 12.00 uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo vabi na predstavitev rezultatov in slavnostno podelitev nagrad v okviru nacionalnih javnih natečajev za promocijo rabe lesa, ki bo 2. oktobra 2013, ob 12.00 uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 10 nagrad v različnih kategorijah bodo podelili predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije.

Gre za prvo tovrstno podelitev priznanj na podlagi izvedenih natečajev za promocijo rabe lesa, s katerimi želimo spodbuditi pozitivno podobo lesa, krepiti zavedanje o lesu ter spodbujati uporabo lesa tako pri gradnji objektov kot pri uporabi v vsakdanjem življenju. Promocijske aktivnosti so del nacionalnega akcijskega načrta »Les je lep«, ki posredno vplivajo na izboljšanje stanja slovenske lesno predelovalne industrije ter prispevajo k prehodu Slovenije v nizkoogljično družbo.

*****

SPIRIT Slovenija, javna agencija bo v okviru promocijskih aktivnosti nacionalnega akcijskega načrta za povečanje konkurenčnosti gozdno-lesne verige »Les je lep« v letošnjem letu omogočila tudi izvedbo Lesarsko-gradbene konference, na kateri bo sodelovalo več tujih predavateljev s področja visokih lesenih konstrukcij, ki bo potekala v okviru Meseca oblikovanja. V okviru 8. Slovenskega foruma inovacij bomo v programskem delu izvedli tudi okroglo mizo na temo potenciali inovativne rabe lesa.

Aktivnosti z namenom osveščanja o pomenu in rabi lesa izvajamo tudi med otroci in mladostniki. V juniju smo že izvajali delavnice za otroke in mladostnike, aktivnosti za to ciljno skupino pa nadaljujemo tudi v septembru in oktobru, ko se bodo po šolah izvajali tehnični dnevi ter različne izobraževalne delavnice na temo lesa.

Dodatne informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Kontaktna oseba: Petra Drobne, Tel: (01) 5891 896, e-pošta: les@spiritslovenia.si.

Nazaj