Še nekaj dni do Slovensko-japonskega poslovnega foruma

Še nekaj dni do Slovensko-japonskega poslovnega foruma

Še nekaj dni do Slovensko-japonskega poslovnega foruma

25. 10. 2022

Dogodek, ki bo potekal v sredo, 26. oktobra 2022, v Grand Hotelu Union v Ljubljani, skupaj  pripravljajo Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization) ter Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji.

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 24. 10. 2022, www.spiritslovenia.si

Približuje se slovensko-japonski poslovni forum na temo Japonska in Slovenija: zeleni, ustvarjalni, pametni, povezani, na katerem bodo v ospredju aktualne teme kot so družba 5.0, pametna mesta, tuje neposredne investicije in sodelovanje z lokalnimi skupnostmi ter trajnost. Po uradnem delu so predvidena tudi poslovna srečanja med japonskimi in slovenskimi podjetji. Dogodek, ki bo potekal v sredo, 26. oktobra 2022, v Grand Hotelu Union v Ljubljani, skupaj  pripravljajo Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization) ter Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji.

Rdeča nit poslovnega foruma bo Družba 5.0, japonska razvojna iniciativa, ki se že vrsto let pojavlja kot ena od smernic prihodnjega razvoja družbe. Končni cilj iniciative je nova, boljša, pametna in udobnejša družba z ljudmi v ospredju, ki omogoča visoko kakovost življenja.

Slovenija je vizionarski koncept odgovorne družbe 5.0 vključila tudi v Resolucijo o znanstvenoraziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2030 ter pripravila ukrepe za njegovo uresničevanje na področjih javne uprave in digitalne družbe, digitalizacije izobraževanja, zdravstva, gospodarstva in poslovnega okolja, novih tehnologij in digitalne diplomacije.

Na dogodku bosta med drugim predstavljeni poslovni in investicijski okolju obeh držav, priložnosti za medsebojno sodelovanje Slovenije in Japonske na področju družbe 5.0 in številni primeri slovenskih dobrih praks na področju pametnih mest, mobilnosti in robotike, pa tudi zadnji dosežki, implementacija in investicijske priložnosti tega področja.

Program poslovnega foruma, ki bo v celoti potekal v angleškem jeziku brez prevajanja, prijavnica in ostale podrobnosti so na naslednji povezavi.

Nazaj