Priročnik »Socialno podjetništvo« začel brezplačno izhajati na spletu

Priročnik »Socialno podjetništvo« začel brezplačno izhajati na spletu

Priročnik »Socialno podjetništvo« začel brezplačno izhajati na spletu

23. 05. 2013

Namen priročnika je predstaviti osnovne pojme in načela socialnega podjetništva in družbenega inoviranja.

Socialno podjetništvo, prvi priročnik o socialnem podjetništvu v slovenskem jeziku, je začel brezplačno izhajati na tem spletnem naslovu.

V začetku leta so izdali manjšo naklado priročnika »Socialno podjetništvo«, ki pa je naletel na izjemen odziv. Priročnik je bil na voljo brezplačno in je pošel v mesecu dni. Ker se je veliko povpraševanje po priročniku nadaljevalo, so se v ekipi Socialnih inovatorjev prihodnosti odločili, da bodo priročnik v celoti objavili na spletu. Posamezna poglavja in podpoglavja bodo izhajala vsak torek, sredo in četrtek do konca priročnika.

Namen priročnika je predstaviti osnovne pojme in načela socialnega podjetništva in družbenega inoviranja. V priročniku pa boste našli tudi praktične primere, opise obstoječih in prihajajočih finančnih mehanizmov ter nasvete, kako oblikovati učinkovito in uspešno socialno podjetje.

Socialni inovatorji prihodnosti delujejo v okviru Društva mladinski ceh in se ukvarjajo s podporo novim socialnim podjetjem in družbenim inovacijam, s posebnim poudarkom na zaposlovanju mladih. V ta namen poleg priročnika deluje tudi inkubator socialnega podjetništva, odvijajo se mladinske pobude, kot sta Kamp socialnih inovacij in 72 ur brez kompromisa, in organizirajo usposabljanja na temo razvoja poslovnih modelov, produktov in družbenih inovacij.

Nazaj