Priložnost za podjetne talente »POPRI 2017«

Priložnost za podjetne talente »POPRI 2017«

Priložnost za podjetne talente »POPRI 2017«

09. 03. 2017

POPRI je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Že 10 let je POPRI v Goriškem prostoru prepoznan kot tisti, ki mladim omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti.

Vir in informacije: http://popri.si/popri-tekmovanje/

POPRI je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Že 10 let je POPRI v Goriškem prostoru prepoznan kot tisti, ki mladim omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti. Osnovni namen projekta je prispevati k dvigu sposobnosti mladih za uresničevanje svojih zamisli, kar vključuje prepoznavanje priložnosti, ustvarjalnost, inovativnost, dajanje pobud in sprejemanje tveganj, vodenje, zapisovanje projektov, odločenost za doseganje ciljev, motivacijo, komuniciranje in timsko delo.

Kdo lahko sodeluje?

  • Osnovnošolci (7., 8., in 9. razred)
  • Srednješolci
  • Študentje in mladi do 29. leta, ki še nimate svojega podjetja

Potek tekmovanja

Svojo odlično idejo, ki jo razložiš v predlogi, oddaj do 13. marca 2017, elektronsko (popri@primorski-tp.si) ali preko spletne platforme Mikrobiz. Izbor zmagovalcev podjetniškega tekmovanja POPRI poteka na dveh ravneh.

Izbor 10 finalistov

Regionalna strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, startup mentorjev in pedagoških delavcev, bo med prejetimi podjetniškimi idejami v vsaki starostni kategoriji izbrala 10 najboljših poslovnih modelov iz cele Slovenije.

PITCH - predstavitev idej

10  finalistov iz vsake  starostne kategorije  se  bo  uvrstilo  na državno tekmovanje, ki bo potekalo 6. aprila 2016. Takrat bodo finalisti s 5-minutno predstavitvijo, svojo podjetniško idejo predstavili nacionalni strokovni komisiji.

Osebna predstavitev traja največ 10 minut. Pet minut je na voljo za predstavitev podjetniške ideje oziroma poslovnega modela in minimalno sprejemljivega proizvoda in pet minut za vprašanja članov državne tekmovalne komisije.

Tekmovalci, ki na osebno predstavitev prinesejo tudi minimalno sprejemljiv proizvod (prototip, letake, plakat ali druge materiale, s katerimi nazorno prikažejo svoje rešitve), imajo več možnosti za boljšo uvrstitev.

Predloga za pitche

V kolikor se boste uvrstili med 10 finalistov na tekmovanje, so vam pripravili PowerPoint predlogo PITCH predstavitve.

Prenos predloge

Zaključna prireditev

Zaključek tekmovanja POPRI bo 6. aprila 2017, ob 18. uri v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, kjer bo predstavitev finalistov, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad. Nagradni sklad tekmovanja znaša 5.000 EUR.

Nazaj