Podpisan sporazum o krepitvi gospodarskega sodelovanja in partnerskih povezav Slovenije z Japonsko

Podpisan sporazum o krepitvi gospodarskega sodelovanja in partnerskih povezav Slovenije z Japonsko

Podpisan sporazum o krepitvi gospodarskega sodelovanja in partnerskih povezav Slovenije z Japonsko

12. 03. 2013

V okviru Slovensko-japonskega poslovno-investicijskega foruma je javna agencija SPIRIT Slovenija podpisala sporazum o sodelovanju s partnersko agencijo JETRO z namenom poglobitve gospodarskega sodelovanja in krepitve partnerskih povezav.

8. marca 2013 je v Tokiu v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija, MZZ RS, Veleposlaništva RS v Tokiu in Japonske organizacije za pospeševanje zunanje trgovine - JETRO potekal Slovensko-japonski poslovno-investicijski forum.

Dogodek je bil namenjen predstavitvi slovenskega investicijskega in poslovnega okolja ter konkretnih investicijskih projektov in bilateralnim srečanjem in mreženju med slovenskimi in japonskimi podjetji, podpisan pa je bil tudi sporazum o sodelovanju med SPIRIT Slovenija in partnersko agencijo JETRO.

Dogodka so se udeležili predstavniki gospodarske delegacije, ki spremlja predsednika RS med njegovim obiskom na Japonskem in japonska podjetja. Več kot 100 udeležencev foruma je nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor.

V okviru foruma je javna agencija SPIRIT Slovenija podpisala sporazum o sodelovanju s partnersko agencijo JETRO z namenom poglobitve gospodarskega sodelovanja in krepitve partnerskih povezav. Hkrati sta bili podpisani tudi dve komercialni pogodbi: podjetje Duol, d. o. o. je podpisalo pogodbo o ustanovitvi kompetenčenega centra za nove materiale in tehnologijo z japonskim proizvajalcem membran, podjetjem Hiraoka. Luka Koper je v nadaljevanju predstavila pristaniške zmogljivosti ter prednosti transporta iz Japonske v Evropo preko Luke Koper.

Po uradnem delu so sledila bilateralna srečanja med slovenskimi in japonskimi podjetji ter mreženje med približno 100 gospodarstveniki iz obeh držav. Poslovna srečanja so bila po mnenju slovenskih udeležencev gospodarske delegacije precej obetavna, saj so japonska podjetja izkazala velik interes za poslovno sodelovanje s potencialnimi slovenskimi partnerji. Predstavniki slovenskih podjetij so ob zaključku foruma izrazili zadovoljstvo nad obiskom in prepričanje, da gre za nov zagon, pri čemer se kažejo interesi za konkretne projekte na obeh straneh.

Več

Nazaj