Podjetno v svet podjetništva 2013 v polnem teku

Podjetno v svet podjetništva 2013 v polnem teku

Podjetno v svet podjetništva 2013 v polnem teku

25. 03. 2013

Projekt Podjetno v svet podjetništva 2013, ki izobraženim brezposelnim mladim pomaga oblikovati lastne podjetniške kariere, je polno zaživel po vsej državi.

Projekt Podjetno v svet podjetništva 2013, ki izobraženim brezposelnim mladim pomaga oblikovati lastne podjetniške kariere, je polno zaživel po vsej državi. Skupno 130 mladih je že začelo oblikovati svoje podjetniške zamisli in jih ob podpori mentorjev preverjati, še predvidoma 120 se jih bo tega lotilo v letošnjem letu.

Regionalni center za razvoj, ki je vodilni partner projekta, je izvedel že dva javna razpisa, regionalne razvojne agencije v drugih delih Slovenije pa enajst, so sporočili iz Regionalnega centra za razvoj Zasavje.

V postopku izbiranja se je na 13 javnih razpisov prijavilo 754 kandidatov. Strokovne komisije so opravile 407 razgovorov in izbrale 130 udeležencev, med njimi je 90 žensk in 40 moških.

Vsaka izmed skupin si je izdelala tudi svoj profil na družbenem omrežju Facebook, v pripravi pa je tudi skupni profil, nekakšna mreža "jutrišnjih" mladih podjetnikov, kjer bodo izmenjevali svoje izkušnje, predloge ter se tudi dogovarjali za morebitna poslovna sodelovanja. Na konferenci, ki bo 24. aprila letos v Zagorju ob Savi, bodo mladi podjetniki ustanovili tudi posebni klub.

Letos naj bi v okviru projekta 250 iskalcem zaposlitve pomagali uresničiti njihove podjetniške zamisli, saj je cilj projekta usposabljanje in zaposlovanje mladih z višjo in visoko izobrazbo ter ustvarjanje novih delovnih mest v podjetništvu.

Vrednost projekta je okoli 3,9 milijona evrov. V višini 85 odstotkov jih prispeva evropski socialni sklad, razliko pa ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Kandidati se za čas petih mesecev, ko se ukvarjajo z uresničevanjem svoje podjetniške ideje, zaposlijo pri regionalni razvojni agenciji, kjer so bili izbrani in se usposabljajo.

Nazaj