Podjetnik leta je Boštjan Šifrar!

Podjetnik leta je Boštjan Šifrar!

Podjetnik leta je Boštjan Šifrar!

21. 10. 2011

Revija Podjetnik in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije sta razglasili podjetnika leta 2011.

Revija Podjetnik in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije sta razglasili podjetnika leta 2011. Priznanje je prejel Boštjan Šifrar za uspešno uresničevanje premišljene strategije, s katero je iz obrtniške delavnice ustvaril globalno podjetje.

Šifrar je pred 18 leti od očeta prevzel obrtniško delavnico, v kateri je ta izdeloval plastične zaporke za kozmetično industrijo. V Škofji Loki je nato ustvaril mednarodno priznano podjetje SIBO G, ki je danes eno najhitreje rastočih podjetij na tem območju. Izdelke izvaža v 41 držav sveta. SIBO G že vrsto let dokazuje, da lahko tudi proizvodno podjetje uspešno konkurira na globalni ravni.

Nominiranci za podjetnika leta 2011

Marjan Batagelj, Batagel&co d.o.o.

Marjan Batagelj je uspešen podjetnik, ki je začel s sesalniki z vodnim filtrom. Kasneje je izziv našel v gradbeništvu, lani pa se je odločil na noge postaviti Postojnsko jamo. Podjetniško kariero je začel pri sedemindvajsetih letih, ravno v času, ko je tedaj novi zakon o gospodarskih družbah omogočil zasebno podjetništvo.

Marjan Kolar, Keter Group d.o.o.

Prvo bioplinsko elektrarno je postavil zase, danes pa jih gradi tudi prek meja Slovenije in že sodeluje s Hrvaško, Makedonijo, Brazilijo, Rusijo, Belorusijo, Srbijo in drugimi državami. Trenutno ima s tujci podpisanih 28 pogodb, vsaka med njimi pa je rezultat dolgoročnih pogajanj.

Boštjan Šifrar, SIBO G. d.o.o.

Boštjan Šifrar je leta 1993 od očeta prevzel podjetje, ki je že dobrega četrt stoletja brizgalo umetne snovi in izdelovalo orodja. V prvih desetih letih je prihodke povečeval za pol milijona evrov letno, nato je rast znašala že milijon evrov letno. Po dveh letih boja na domačem trgu je začel iskati kupce v tujini.

Nazaj