Podjetje Menerga v novo razvojno obdobje po načelih krožnega gospodarstva

Podjetje Menerga v novo razvojno obdobje po načelih krožnega gospodarstva

Avgust 2023

Podjetje Menerga v novo razvojno obdobje po načelih krožnega gospodarstva

Podjetje Menerga je svojo prvo trajnostno strategijo razvilo za obdobje 2021-2025. V letošnjem letu so po načelih krožnega gospodarstva izvedli revizijo strategije in pripravili Trajnostno in krožno poslovno strategijo 2023-2027. Negotovost oskrbe z energenti, visoke cene energentov in spreminjajoče se cene energentov so izjemno povečale zavedanje o nujnosti energetske samooskrbe in energetske neodvisnosti strank. V okviru portfelja visokotehnoloških produktov podjetja Menerga, ki vključuje RewaTemp, HydroTemp in SaniTemp, bodo s krožno optimizacijo in standardizacijo razvili nove rešitve, ki še bolje optimirajo pripravo in porabo toplotne in hladilne energije. Vloga teh naprav je zniževati energetsko porabo stavbe in zagotavljati energetsko samooskrbo stavbe.

Menerga svoj inovativen razvoj gradi na močni razvojni, prodajni in servisni ekipi, ki jo povezujejo dolgoletne vrednote (odgovornost do okolja, iskrenost, odličnost, timsko delo in fleksibilnost) ter krovne zaveze v matriki bistvenosti podjetja. Ta med drugim vključuje energetsko profitne rešitve za kupca, celostno energetsko optimizacijo stavb, podaljševanje življenjske dobe stavb na stoletje ter vodenje z zgledom – usmerjanje razvoja družbe. Vizija podjetja za leto 2030 je postati največji ponudnik GreenBuilding rešitev v regiji Adriatic in sinonim za energetsko profitne rešitve v strokovni in širši javnosti. S strateško kapitalsko povezavo s podjetjem Systemair, ki je del njihove razvojne poti, so smelo ubrali korake proti tej viziji.

Trajnostno in krožno poslovno strategijo 2023-2027 je v delovnem duhu soustvarila kar polovica vseh zaposlenih v podjetju. Pri njenem uresničevanju bodo sodelovali vsi.

Podjetju Menerga želimo uresničitev vseh strateških ciljev in še naprej odgovorno držo v vlogi vodilnih inovatorjev na področju energetsko učinkovitih naprav!