Podjetja pozitivno ocenila izvedene gospodarske delegacije v letu 2008

Podjetja pozitivno ocenila izvedene gospodarske delegacije v letu 2008

Podjetja pozitivno ocenila izvedene gospodarske delegacije v letu 2008

30. 06. 2009

Podjetja, ki so se v letu 2008 udeležila gospodarskih delegacij, ocenjujejo, da so takšni dogodki zelo koristni.

Podjetja, ki so se v letu 2008 udeležila gospodarskih delegacij v soorganizaciji JAPTI, Ministrstva za gospodarstvo in GZS, ocenjujejo, da so takšni dogodki zelo koristni. To zlasti velja za majhna in srednja podjetja, saj jim udeležba v delegacijah predstavlja prihranek časa in stroškov ter bistveno večjo možnost za sklepanje poslov, kot če bi trg obiskala v lastni organizaciji.

Večina podjetij je v času organiziranih poslovnih konferenc in individualnih razgovorov vzpostavilo nove poslovne stike. Na osnovi izvedene ankete med podjetji, je bilo, kot posledica udeležbe v delegaciji, sklenjenih že za 550.000,00 EUR novih poslov. Kar nekaj podjetij si nove posle obeta v bližnji prihodnosti.

Novi posli niso edini rezultat udeležbe, saj se podjetja delegacij udeležujejo s ciljem pridobiti več informacij o ciljnem trgu ter medsebojne izmenjave izkušenj in znanj.

JAPTI nadaljuje z izvajanjem programa gospodarskih delegacij tudi v letu 2009. Vabila za udeležbo bodo objavljena na naši spletni strani Izvozno okno.

V primeru, da ste zainteresirani za udeležbo na specializiranih mednarodnih sejmih, pa nam prav tako lahko sporočite svoje želje. Za več informacij kliknite tukaj.

Nazaj