Podaljšan rok za HIA razpis za mikro, mala in srednja podjetja

Podaljšan rok za HIA razpis za mikro, mala in srednja podjetja

Podaljšan rok za HIA razpis za mikro, mala in srednja podjetja

04. 12. 2020

V okviru projekta HIA je objavljen razpis za mala in srednja podjetja (MSP), kjer k prijavi vabijo vsa zainteresirana podjetja, ki bi v okviru projekta s pomočjo voucherja v vrednosti 50.000 evrov želela nadgraditi svojo proizvodno celico. To je tretji in zadnji razpis, ki so bili objavljeni tekom projekta.

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 20. 11. 2020, www.gov.si

V okviru projekta HIA, financiranega s strani Evropske Komisije in katerega ob pomoči SRIP ToP in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo koordinira center TECOS, je objavljen razpis za mala in srednja podjetja (MSP), kjer k prijavi vabijo vsa zainteresirana podjetja, ki bi v okviru projekta s pomočjo voucherja v vrednosti 50.000 evrov želela nadgraditi svojo proizvodno celico. To je tretji in zadnji razpis, ki so bili objavljeni tekom projekta.

High Impact Action (HIA) je projekt, ki temelji na pilotiranju „transformativnega mehanizma“. Ta se osredotoča na razvoj fizične in virtualne platforme za demonstracijo in vodenje modularnih ter rekonfigurabilnih proizvodnih celic iz različnih panog. V svoji končni verziji bo ta zbirala vso opremo, vire, strokovno znanje ter ljudi iz širokega kroga organizacij (raziskovalne in tehnološke organizacije, centri odličnosti, MSP itd.), ki so specializirani za razvoj in uvajanje rešitev na področju Industrije 4.0.

Razpisu za ponudnike storitev (PS), ki je bil predhodno objavljen, sedaj sledi še razpis za dodelitev vavčerjev petim podjetjem (MSP). MSP bodo lahko dodeljene vavčerje porabili za plačilo storitev prijavljenim PS za nadgradnjo njihovih proizvodnih celic, tako da bodo te učinkovitejše, rekonifgurabilne, povezljive in modularne. Namen tega je, da se na podlagi posameznih primerov nadgradnje celic izlušči specifikacije za fizično platformo oziroma demo tovarno prihodnosti.

Vso relevantno dokumentacijo in dodatne informacije najdete tukaj.

Rok za prijavo na razpis je podaljšan do 15. decembra 2020.

Razpis za ponudnike storitev je bil prav tako podaljšan in sicer do 5. decembra 2020.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske Unije.

Nazaj