Odprte priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food

Odprte priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food

Odprte priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food

03. 06. 2022

Odprte priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food.

Sales Booster

Sales Booster je prilagojen program namenjen inovativnim zagonskim podjetjem, ki jim pomaga raziskati nove agroživilske trge v Evropi ter razširiti njihovo prodajo v tujini.

Udeleženec bo s programom:

 • s podporo strokovnjakov oblikoval akcijski načrt za povečanje prodaje na tujem trgu
 • raziskal in spoznal nove agroživilske trge v Evropi
 • sklepal nova partnerstva, ki mu bodo lahko pomagala pri bodoči rasti podjetja
 • prejel strokovno usposabljanje in svetovanje
 • pridobil možnost učenja s strani sorodnih podjetnikov

Komu je namenjen? Že uveljavljenim zagonskim podjetjem na domačem trgu, ki želijo svojo prodajo razširiti na tuji trg.

Prijave: do 19. junija 2022

Več informacij

TeamUp

TeamUp je program, ki omogoča povezovanje tehnologov agroživilskega sektorja s podjetniškimi, poslovnimi strokovnjaki, in jih podpira na njihovi poti k oblikovanju uspešnih, učinkovitih agroživilskih podjetij.

Tri-mesečni program vključuje treninge, mentorstvo in 2.000 evrov mesečne štipendije.

Komu je namenjen? vsem, ki imajo tehnološke ideje ali projekte v agroživilskem sektorju in potrebujejo soustanovitelja podjetja.

Prijave:

 • rok za prijavo inovatorjev: četrtek, 14. april 2022
 • rok za prijavo podjetniških strokovnjakov: petek, 3. junij 2022

Več informacij

Izobraževalna platforma Future Learn - odprto do preklica

EIT Food je na izobraževalni platformi Future learn oblikoval različne tečaje s področja agro-živilskega sektorja (npr. Hranilna vrednost - resnica za naslovi člankov; Izboljšava proizvodnje hrane, Krožno kmetovanje, Hrana za možgane ipd.). Posebnost izobraževanj, ki jih je podprl EIT Food, je brezplačna osnovna verzija izobraževanja.

Več o izobraževanjih

Področje prehrane

Priključitev Expert community - odprto do preklica

Namenjena je vsem zainteresiranim raziskovalcem, podjetnikom, strokovnjakom iz agro-živilske stroke. Sprejeti v skupnost boste imeli dostop do ekskluzivne vsebine s področja agro-živilskega sektorja, vključitev v startup ali mentorske programe, izmenjave znanja in vzpostavljanja novih povezav med člani skupine.

Zainteresirani lahko pišete na e-naslov: eit.food.slo@bf.uni-lj.si.

***

Za EIT Food mrežo so zanimiva zagonska podjetja s področji:

 • Alternativni viri beljakovin

Preoblikovanje alternativnih virov proteinov v bolj hranljivo obliko, možnost širitve (dostopnost, cenovna dosegljivost, ozaveščanje in izobraževanje) in trajnostni način pridelave.

 • Trajnostno ribogojstvo

Spodbujanje zdravega in trajnostnega načina gojenja v ribogojstvu in kmetovanju (uporaba antibiotikov, odpadkov v ribogojstvu in uravnavanje škodljivcev, krožni sistem, vpliv na okolje) in spodbujanje k uravnoteženi porabi.

 • Ciljna prehrana

Spodbujanje varnejše, priročnejše in personalizirane prehrane, ki se osredotoča na debelost, podhranjenost, zdravo črevesje in zdrav imunski sistem. Upoštevanje različnih spremenljivk, kot so starost, življenjski slog, spol, genetika, intoleranca na hrano in okus.

 • Krožni živilski sistem

Sprememba na krožni živilski sistem, ki spodbuja ohranitev zdravega okolja s tem, da se zmanjša količina emisij v zraku, omogoča recikliranje hranil in preprečuje odpadke hrane ter odpadno vodo.

 • Digitalna sledljivost

Izboljšanje varnosti, transparentnosti, učinkovitosti in trajnostnega vidika v kmetijsko-živilskem sektorju z digitalnimi rešitvami, ki spodbujajo zaupanje potrošnikov in omogočajo krajše oskrbovalne verige.

 • Trajnostno kmetijstvo

Preoblikovanje kmetijstva, da bo izpolnil večje povpraševanje po hrani, s povečanjem produktivnosti in zmanjšanjem odpadkov na trajnostni način.

Nazaj