Odprte brezplačne priložnosti razvoja za startupe v EIT Raw Materials

Odprte brezplačne priložnosti razvoja za startupe v EIT Raw Materials

Odprte brezplačne priložnosti razvoja za startupe v EIT Raw Materials

26. 08. 2021

Na področju trajnostne pridelave, uporabe in predelave surovin (minerali, kovine in napredni materiali) je v sklopu skupnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo na področju surovin, EIT RawMaterials, odprtih nekaj odličnih priložnosti za razvoj inovacij. Gre za brezplačne programe, namenjene startupom in malim do srednje velikim podjetjem.

Na področju trajnostne pridelave, uporabe in predelave surovin (minerali, kovine in napredni materiali) je v sklopu skupnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo na področju surovin, EIT RawMaterials, odprtih nekaj odličnih priložnosti za razvoj inovacij. Gre za brezplačne programe, namenjene startupom in malim do srednje velikim podjetjem:

  • Accelerator (faza 1) - Program pospeševalnika, namenjen skupinam in obstoječim startupom, katerih izdelek/storitev je na minimalni stopnji TRL4 (preverjenost v laboratoriju) na področju surovin, s podporo v višini 15.000€. Več o tem: https://eitrawmaterials.eu/accelerator. Rok prijav je 29. 8. 2021  
  • Booster - Program spodbujanja oblikovanih skupin/startupov/podjetij s stopnjo razvitosti TRL4 (preverjenost v laboratoriju) v sektorju surovin, s podporo v višini 60.000€. Več o tem: https://eitrawmaterials.eu/booster-call/. Rok prijav je 3. 9. 2021.
  • Regional Innovation Competition 2021 - Tekmovanje za startupe s področja surovin - mineralov, kovin in naprednih materialov. Udeležence čakajo delavnice, mentorstva in denarne nagrade za prva tri mesta. Več o tem na: https://eitrawmaterials.eu/regional-innovation-competition-2021/. Rok prijav je 28. 9. 2021.

Dodatne informacije: Za morebitna dodatna vprašanja glede programov se lahko interesenti obrnejo na e-naslov: spela.rozman-dolenc@lui.uni-lj.si.

Nazaj