Novo stičišče za oblikovalce in podjetnike: www.slovenia-design.si

Novo stičišče za oblikovalce in podjetnike: www.slovenia-design.si

Novo stičišče za oblikovalce in podjetnike: www.slovenia-design.si

11. 12. 2013

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Fakulteta za dizajn sta od pike do oblike poskrbela za nov spletni portal - www.slovenia-design.si.

Lahko rečemo, da se vse začne s piko. Piko na papirju, ko postavimo nanj svinčnik ali nalivno pero, na platnu, ko se ga dotaknemo z ogljem ali čopičem, na ekranu, iz utripajočega kazalnika… Na koncu idejnih osnutkov, vsebinskih predlogov, različnih kombinacij in rešitev pa pridemo do neke nove vsebine ali oblike. Skratka - od pike do oblike. Javna agencija SPIRIT Slovenija in Fakulteta za dizajn sta od pike do oblike poskrbela za nov spletni portal - www.slovenia-design.si.

Portal naj bi v prihodnje na področju promocije in spodbujanja uveljavljanja dizajna v gospodarstvu, postal stična točka med posameznimi vladnimi resorji, inštitucijami, strokovnimi združenji, društvi, oblikovalci in gospodarstvom. S tem bi pripomogel k boljšemu razumevanju o potrebnosti oblikovanja v podjetništvu in vsakdanjem življenju.

Dizajn je osebna izkaznica posamezne zgodbe, naj gre za izdelek, storitev ali samo oblikovno rešitev neke predstavitve, zato mora končno dobiti eno osrednjih vlog pri načrtovanju in izvajanju poslovne strategije in procesov v slovenskih podjetjih.

Miselnost o potrebnosti dizajna je treba spremeniti že v sami osnovi, če želimo, da bi uspeli s svojim delom preživeti v ekonomiji znanja in se prilagajati vse hitrejšim spremembam svetovne globalizacije in konkurence. Takrat, ko bo ustvarjalnost postala družbena vrednota, ne le na papirju, ampak tudi v vsakdanu,  bomo naredili pomemben korak k večjemu priznavanju slovenskega znanja in dizajna ter posledično k dvigu konkurenčnosti. Z razvojem na področju dizajna pa moramo najprej povezati znanje, kreativnost in inovativnost.

Vabljeni k sodelovanju vsi, ki lahko s svojimi zgodbami, razmišljanji, razstavami in drugimi dogodki, dodate svoj kamenček v mozaik skupnih prizadevanj za boljše razumevanje dizajna ter njegov pomen za boljši in prijaznejši jutri.

Vaše pripombe, kritike in predloge nam lahko sporočite na e-naslov: info@slovenia-design.si.

Nazaj