Največji podjetniški vikend dogodek za mlade v zgodovini Slovenije

Največji podjetniški vikend dogodek za mlade v zgodovini Slovenije

Največji podjetniški vikend dogodek za mlade v zgodovini Slovenije

22. 11. 2013

Več kot 350 študentov bo na startup vikendu, ki bo potekal od 22. do 24. novembra 2013 v petih slovenskih mestih po zgledu svetovne dobre prakse v interdisciplinarnih timih, razvijalo inovativne poslovne ideje.

Več kot 350 študentov bo na startup vikendu v petih slovenskih mestih po zgledu svetovne dobre prakse v interdisciplinarnih timih razvijalo inovativne poslovne ideje.

Na Startup vikend Slovenija, ki bo potekal od 22. do 24. novembra 2013 v petih mestih po Sloveniji, bo več kot 350 študentov razvijalo podjetniške ideje in ustvarjalo svojo karierno prihodnost. Študentske ekipe bodo v enem vikendu izgradile prototip in poslovni model svoje rešitve, ter postavile temelje za nadaljnji razvoj idej v podjetja.

Startup vikendiso intenzivni, interdisciplinarni, osredotočeni na konkretizacijo in tudi zabavni vikendi, na katerih študentje razvijajo svoje poslovne idejo po najsodobnejših metodologijah, kot so »d.school«, »lean startup« in »business model generation«.Gre za metodologije, ki jih učijo najboljše poslovne šole, kot je Stanford, Harvard, MIT in druge. Cilj tovrstnega usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.

Študentom bodo skozi celotni vikend na voljo uspešni podjetniki in mentorji, ki bodo s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega poslovnega modela oz. prototipa podjetja. Mentorji bodo zadnji dan sestavili komisijo, ki bo med vsemi idejami razglasila zmagovalca.

Pet krajev v Sloveniji, šest lokacij. Vabljeni na obisk!

Odziv študentov je presegel pričakovanja organizatorjev. Le v nekaj dneh se je za sodelovanje prijavilo več kot 350 udeležencev. Startup vikendi bodo potekali v petih slovenskih mestih na skupaj šestih lokacijah. Predstavnike medijev vljudno vabimo k udeležbi na posameznih lokacijah dogajanja:  

Mesto

Lokacija in program

Kontakt

Ljubljana

Tehnološki park Ljubljana

Elvisa Basailovič, 041 850 11, elvisa.basailovic@tp-lj.si

Ljubljana

Ljubljanski univerzitetni inkubator

Urška Simčič, 051 660 148, urska.simcic@lui.uni-lj.si

Novo mesto

Podjetniški inkubator Podbreznik

Tjaša Kump Murn, 031 390 449, tjasa@inkubator-nm.si

Nova Gorica

Univerza v Novi Gorici

Tanja Kožuh, 041 577 210, Tanja.Kozuh@primorski-tp.si

Koper

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske

Andrej Medved, 051, 684 200, andrej@uip.si

Maribor

Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM

Mag. Jure Verhovnik, 041 316 331, jure.verhovnik@irp.si

Dogajanje na največjem startup vikendu bodo organizatorji ažurno beležili tudi na spletni strani, Facebook strani ter na Twitterju.

Izjave članov organizacijskega konzorcija!

»V Iniciativi Start:up Slovenija smo navdušeni nad odzivom slovenskih študentov! Navdušujoče število prijav zgovorno dokazuje, da se mladi zavedajo odgovornosti za lastno prihodnost. Z nacionalnimi programi v okviru Iniciative Start:up Slovenija jih bomo tudi po startup vikendu stali ob strani in jih spremljali pri nadaljnjih korakih konkretizacije njihov idej!« mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana in vodja Iniciative Start:up Slovenija

Organizatorji in kontakti

Enotno podjetniško akcijo za mlade, ki poteka ob priložnosti globalnega tedna podjetništva organizirajo člani konzorcija Zavod Ypsilon, Tehnološki park Ljubljana d.o.o., Ljubljanski univerzitetni inkubator d.o.o., Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerza v Mariboru, Primorski tehnološki park d.o.o., Univerzitetni inkubator Primorske d.o.o. in Razvojni center Novo Mesto d.o.o., in sicer v okviru programov Iniciative Start:up Slovenija in 47 visokošolskih zavodov, v okviru petih univerzitetnih oziroma visokošolskih središč. Izvedbo projekta sta omogočila Agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Nacionalni koordinator: Elvisa Basailovič, Zavod Ypsilon in Tehnološki park Ljubljana, Tel: (01) 620 34 01, GSM: 041 850 115, E-pošta: elvisa.basailovic@tp-lj.si.

Nazaj