Najboljša razstava slovenskih inovacij doslej

Najboljša razstava slovenskih inovacij doslej

Najboljša razstava slovenskih inovacij doslej

22. 10. 2008

Izjemen izbor inovacij, ki so jih podjetja v dveh dneh predstavila na 3. Slovenskem forumu inovacij, je navdušil preko 3.500 obiskovalcev. Forum se je zaključil s podelitvijo priznanj najbolj inovativnim podjetjem in nosilcem izbranih inovacij, ki jih je na slavnostnem zaključku podelil mag. Peter Ješovnik, direktor JAPTI. Rdeča nit tokratnega foruma so bile inovacije, ki se odzivajo na podnebne spremembe.

3. Slovenski forum inovacij je v dveh dneh obiskalo preko 3.500 obiskovalcev, od tega tretjina dijakov, študentov, profesorjev in mentorjev, ki so imeli voden ogled po razstavi plakatov in eksponatov, se pogovarjali z inovatorji in podjetniki ter se udeležili predavanj in delavnic, pripravljenih posebej zanje.

Razstavo najboljših inovacij je dopolnjeval interaktiven izobraževalni program, ki se je vsebinsko navezoval na štiri tematske sklope: poslovno-inovacijski program, mednarodne poslovne priložnosti, odprti oder s predstavitvami inovacij in program za mlade. V izobraževalnemu programu, ki je bil namenjen promociji, vzpodbujanju in razvoju slovenskega inovativnega podjetništva, je sodelovalo 77 strokovnjakov, podjetnikov, inovatorjev in znanstvenikov. V sklopu programa je bilo organiziranih 7 predavanj, 13 delavnic in 17 okroglih miz ter 22 predstavitev najboljših inovacij na odprtem odru.

V Poslovnem stičišču se je navezalo okoli 100 poslovnih stikov, med 26 podpornimi in finančnimi institucijami ter inovatorji. V svetovalnem središču Pot podjetniške zamisli je sodelovalo 8 institucij podpornega okolja, med njimi tudi JAPTI in njihov Slovenski center za konkurenčnost in inovativnost: www.imamidejo.si.

Vsi obiskovalci foruma so prejeli brezplačni katalog Inovativni potencial Slovenije!, kjer so vse najboljše inovacije tudi predstavljene. V katalogu je zabeležen tudi odziv inovativnih podjetij in inovatorjev na temo podnebnih sprememb, ki so odprle nova področja in nove razsežnosti iskanja rešitev (inovacij) za trajnostni razvoj.

Organizatorja 3. Slovenskega foruma inovacij sta Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) ter Ministrstvo za gospodarstvo. Izvajalec je Inštitut Hevreka! v sodelovanju z IRP Inštitutom za raziskovanje podjetništva in Centrom za raziskovanje novih tehnologij - CNT.

Nazaj