Nagrada menedžerski izziv

Nagrada menedžerski izziv

Nagrada menedžerski izziv

05. 02. 2009

Nagrado managerski izziv je včeraj v v fužinskem gradu prejel Uroš Merc, ki pripravlja projekte za gradnjo sončnih elektrarn na ključ. Revija Manager podeljuje nagrado menedžerjem z velikopoteznimi načrti za prihodnost, ki imajo prepričljivo strategijo. Letos so že tretjič podelili priznanje za drzne poslovne načrte.

Nagrado managerski izziv je včeraj v v fužinskem gradu prejel Uroš Merc, ki pripravlja projekte za gradnjo sončnih elektrarn na ključ. Revija Manager podeljuje nagrado menedžerjem z velikopoteznimi načrti za prihodnost, ki imajo prepričljivo strategijo. Letos so že tretjič podelili priznanje za drzne poslovne načrte. V komisiji sta poleg članov uredništva revije sodelovala še lanska izbranca Joc Pečečnik in Cvetana Rijavec (nagrajenka za izziv v kriznem menedžmentu) ter Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik Časnika Finance.

Podjetje Bisol bo letos podvojilo prodajo modulov za sončne elektrarne. Ta bo predvidoma znašala 50 milijonov evrov. Doktor znanosti, 32-letni Uroš Merc, sicer solastnik Bisola, bi rad privabil v podjetje še druge vlagatelje. Izdelava fotonapetostnih modulov za sončne elektrarne je v svetu še zelo mlada, velja pa za pravo poslovno uspešnico prihodnosti.

Bisol večino modulov proda v tujini, predvsem v evropskih državah, del tudi v ZDA. V Belgiji ima 40-odstotni delež. Podjetje je konec prejšnjega leta zaposlilo več kot 20 novih sodelavcev in ima 63 zaposlenih. Uroš Merc pričakuje, da bo leta 2010 Bisol dosegel že 200 milijonov evrov prihodkov in imel 200 zaposlenih. Razmišlja o odprtju podružnic v Belgiji in Italiji, srednjeročno pa želi odpreti tudi obrat v ZDA ter pripravlja projekte za gradnjo sončnih elektrarn na ključ.

Nazaj