Letošnji PODIM o globalnih podjemih

Letošnji PODIM o globalnih podjemih

Letošnji PODIM o globalnih podjemih

21. 04. 2011

V Mariboru se je včeraj začela osrednja slovenska konferenca o podjetništvu in inoviranju PODIM, ki je letos posvečena izzivom izgradnje globalnih podjemov.

V Mariboru se je včeraj začela osrednja slovenska konferenca o podjetništvu in inoviranju PODIM, ki je letos posvečena izzivom izgradnje globalnih podjemov. Na njej se bodo zbrali strokovnjaki iz različnih držav in obravnavali izzive, s katerimi se soočajo podjetja, katerih rast in razvoj sta usmerjena na globalni trg.

Konferenca PODIM, ki jo podjetniški inkubator mariborske univerze Tovarna podjemov organizira že 31. leto zapored, se tradicionalno osredotoča na teme, s katerimi bi lahko prispevali k boljšemu razumevanju podjetništva, inovativnosti in inovativne družbe ter k sproščanju inovacijskega potenciala posameznikov, podjetij in regij.

V središču pozornosti tokratnega srečanja bodo izzivi izboljšanja pripravljenosti podjetja za širitev na globalne trge, vloga investitorjev pri izgradnji globalnih podjemov in priporočila za izgradnjo globalno konkurenčnega podjetja. Obravnavali bodo tudi ključne priložnosti in pasti vstopanja na tuje trge ter oblike pomoči države pri internacionalizaciji poslovanja.

V okviru konference so že četrtič podelili naziv slovenski start-up leta, ki nagrajuje bodoče podjetniške zvezde, ki svoje znanje in inovativne ideje skušajo uveljaviti v podjetniški praksi. Ta naziv je prejelo podjetje DiaGenomi, ki deluje na področju molekularne biologije.

Nazaj